Készül a Ti jelzéssel ellátott NVIDIA GeForce GTX 760

Hirdetés

Az NVIDIA egy "új" VGA specifikációit tette elérhető honlapján, mely a GTX 760 Ti jelzést viseli. Az elnevezés alapján jogos a feltevés, hogy a négy hónappal ezelőtt bemutatott GTX 760 erősebb változatával lesz dolgunk, ráadásul ilyen kártyát építeni a meglévő fejlesztésekből tulajdonképpen nem lehetetlen vállalkozás, hiszen a számolóegységekben visszabutított GK104-ben van tartalék, így még lehet rajta alakítani.


[+]

A jelek, vagyis a közreadott paraméterek szerint azonban csodák nincsenek, a Ti jelzéssel felruházott GeForce GTX 760 tulajdonképpen hajszálra pontosan ugyanazt tudja, mint a 2012-ben bemutatott GTX 670: a 28 nm-es GK104 "Kepler" GPU-ban összesen hét aktív SMX modul található, így a CUDA magok száma 1344, a textúrázók száma pedig 112. Továbbá az egyéb paraméterek, mint a ROP-ok száma, a memóriavezérlő, a fogyasztás, az órajelek és a szolgáltatások is mind egy az egyben a referencia "670" tudását idézik. Bár ezzel a lépéssel tulajdonképpen az NVIDIA valóban kreált papíron egy gyorsabb GeForce GTX 760-as VGA-t, ám valójában nem történt más, mint egy korábbi VGA szimpla átnevezése. Sőt, a referenciakártyáról kiadott fotók alapján úgy tűnik, hogy sem a kimeneteket, sem pedig a kártya külsejét, hűtését nem babrálták.

A tervek szerint a régi-új kártya egyelőre nem sok vizet zavar majd, mivel jelenleg csak az OEM PC-gyártók komplett gépeibe kerülhet majd ezekből, kereskedelmi forgalomba tehát nem kerülnek, ráadásul árulkodó jelek sincsenek arra vonatkozóan, hogy a gyártó engedélyezné a 760 Ti dobozos verzióinak árusítását – legalábbis egyelőre biztosan nem.

Előzmények

Hirdetés