Készül az Amazon Kindle TV?

Hirdetés

Magát megnevezni nem akaró forrás szerint a világ legnagyobb online áruháza, az Amazon.com saját hardverrel szeretné tovább erősíteni pozícióját az internetes televíziózás és filmezés piacán. Teljesen kézenfekvőnek tűnik az öltet, hiszen az Amazon.com elsőragú online értékesítési hálózattal és hatalmas film- illetve streaming videokínálattal rendelkezik. Nemrégiben mutattak be egy jó adag saját finanszírozású pilotot (sorozatindító epizódot), melyek közül a legnagyobb érdeklődésnek örvendőkből teljes sorozatévad készül, továbbá néhány közkedvelt széria kizárólagos internetes közvetítéséről is tárgyalnak.

Sorozat pilotokkal szondázza a közönséget az Amazon.com
Sorozat pilotokkal szondázza a közönséget az Amazon.com

Emellett a Kindle Fire tabletek révén médialejátszó feladatnak megfelelő, ARM alapú hardverrel és hozzá való operációs rendszerrel is van tapasztalata az Amazonnal. A zászlója alá tartozó, az e-könyv-olvasók és tabletek fejlesztéséért felelős Lab126 már több éve foglalkozik televízióhoz kapcsolható készülék fejlesztésével, bennfentesek szerint akár olyan „dobozt” is létrehozhatnak, ami a tévézés, filmezés mellett a letölthető alkalmazások, például egyszerűbb játékok területére is be tudna nyúlni. Úgy hírlik, hogy az online tévében szintén erős Microsoftnál is egy hasonló készüléken dolgoznak, ami az Xbox 360 költséghatékonyan gyártott hardverére alapozva a tévénézők, internetezők és alkalmi játékosok igényeit is ki tudná elégíteni, sőt lényegében az okostévék iparága is efelé halad.

Vajon okostelefon vagy set-top box lesz a következő Amazon hardver?
Vajon okostelefon vagy set-top box lesz a következő Amazon hardver?

Ismerve az Amazon stratégiáját, a set-top box esetében sem a hardveren akar majd meggazdagodni, hanem az általa elérhetővé váló szolgáltatásokon, feltéve, hogy a hír igaz. Egyelőre csak találgatások vannak az új készülék nevével kapcsolatban, de mi a Kindle TV-re fogadnánk.

Előzmények

Hirdetés