Kész a Sony virtuális valóság rendszere, a Morpheus

A Sony speciális módon szeretné kivenni a maga részét a virtuális valóságból. A vállalat már korábban elárulta, hogy 2016-ban érkezik a Morpheus nevű szemüveg, amely a Playstation 4 konzolhoz lesz használható. Ezek a tervek nem változtak, ugyanis Dennis Castleman, a japán cég mérnöke a Destructoid számára elárulta, hogy a Morpheus hardvere gyakorlatilag kész.

Ez nem tekinthető sokkoló információnak, mivel a Sony több millió szemüveggel készül a startra, és a gyártást ősszel el kell kezdeni, ha a következő év első negyedévében megjelenik az eszköz, márpedig több tényező is erre utal.

A továbbiakban a szoftver kerül a középpontba, hiszen ez legalább olyan fontos tényezője a virtuális valóságnak, mint maga a hardver. Itt pedig folyamatosan lehet javítani a rendszeren, amelyet eleve nagyon specifikusra lehet tervezni, hiszen Playstation 4 konzol hardvere már nem módosul.

Bár a virtuális valóság kapcsán leginkább a PC kerül a középpontba, de a Sony számára mindenképpen előny, hogy teljesen kitesztelt élményt tudnak kínálni a felhasználóiknak, amire sajnos PC-n, pusztán a platform töredezett jellege, illetve a virtuális valóságra tervezett szabványok hiánya miatt ma még nincs lehetőség. Emiatt a Morpheus lehet az egyik legnépszerűbb csomag a piacon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés