Képen a Gigabyte Z370-es lapcsaládja

A következő hónapra várható, Aorus márkanév alatt érkező sorozat egyelőre úgy tűnik hogy, öt tagból fog állni.

Hirdetés

Nagy meglepetést remélem nem okoztunk senkinek: az Intel Coffee Lake-hez tartozó Z370-es lapkakészletére épülő alaplapokat a Gigabyte is piacra fog dobni. Ezekről került most ki pár kép és információ, amelyek alapján nagy vonalakban már lehet látni, hogy mit fognak tudni az Aorus sorozatba érkező eszközök.


(forrás: VideoCardz) [+]

A sorozat felülről a Aorus Gaming 7 nevű modellel nyit, amelyen három PCIe x16-os (mindhárom erősített) és három PCIe x1-es foglalat, két Ethernet port, és mindenféle dizájnos fedél (az I/O részhez, a lapkakészlethez, a VRM-hez, stb.) található. Erre a modellre került ESS Sabre AMP és hűtőborda a három darab m.2 SSD-re is. Egy lépcsővel ez alatt található a Gaming 5, amelynek egyik PCIe x16-os foglalata elveszíti az erősítést, a Killer Networkingtől származó második Ethernet adaptert, az ESS Sabre AMP-ot és az m.2 SSD-k hűtését is, kap viszont integrált IEEE 802.11ac-s Wi-Fi adaptert.


(forrás: VideoCardz) [+]

A következő a sorban az Ultra Gaming, amely már komolyabb visszalépést jelent, itt gyengül a VRM, illetve már csak két m.2 foglalatot kapunk. Ez alatt található a Gaming 3, aminél elvesztünk egy PCIe x16-os foglalatot, ráadásul a maradék kettőből csak az egyik kapcsolódik a CPU-hoz, a másik a PCH-val áll kapcsolatban és csak x4-es sebességre képes. A Gaming 3 társa a Gaming K3, hasonló PCIe x16 kiosztással, ezen viszont a hagyományos Intel hálózati vezérlőt a Killer E2500 váltja fel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés