Kapható a Core 2 Quad, de érdemes lehet várni a vásárlással

Hirdetés

Összesen három új négymagos processzor szállítását kezdte meg múlt hét végén az Intel, útjára indítva a Core 2 Quad család első, nagyobb tömegek által is megfizethető tagját, valamint két új Xeon processzort. A Core 2 Quad Q6600 a vállalat idestova két hónapja bemutatott bivalyerős (nem mellékesen méregdrága) négymagosát, a Core 2 Extreme QX6700-at követi a sorban. Az új asztali CPU-val teljesen egyező paramétereket kínál a munkaállomásokba és kisebb szerverekbe szánt Xeon X3220 típus, melynek kisebb testvére, a Xeon X3210 valamivel alacsonyabb órajelen jár.

A Core 2 Quad Q6600 és a Xeon X3220 négy magja egyaránt 2,4 GHz-en ketyeg, összesen 8 MB másodszintű gyorsítótáron osztozik, és 1066 MHz-es órajelű buszon csatlakozik a rendszerhez. A Kentsfield lapkára épülő újdonságok közül a Xeon X3210 rendelkezik a legszerényebb számítási teljesítménnyel: ez a típus 2,13 GHz-es órajelen jár, mindazonáltal többi paraméterét tekintve egyezik a sorozat gyorsabb tagjaival.

Az asztali számítógépekhez kínált Core 2 Quad Q6600 és a munkaállomásokba, kisebb szerverekbe való Xeon X3220 nemcsak paramétereik alapján ikrek, a processzorgyártó ugyanis mindkét típust ugyanazon a listaáron kínálja: a CPU-khoz minimum ezerdarabos megrendelés esetén nettó 851 dolláros darabáron juthatnak hozzá az Intel partnerei, míg az alacsonyabb órajelű Xeon X3210 listaára 690 dollár. Lényegesen jobban járhatnak ellenben azok, akiknek nem sürgős a vásárlás, a két gyorsabb típus listaára ugyanis egységesen 530 dollárra mérséklődik a második negyedév során, míg az olcsóbb Xeon modellre 425 dolláros árcímke kerül majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés