Teljes funkcionalítású driver érkezett a Kaby Lake-G platformhoz

Látható az is, hogy az Intel miképpen fogja támogatni az AMD-vel közösen tervezett, játékosoknak szánt rendszerét.

Az Intel az év elején mutatta be teljes pompájában a Kaby Lake-G platformot, amiről nemrég pikáns részletek is kiderültek, ugyanis a lapkában nem teljesen az rejlik, amire a pGPU neve utal. Ami eddig hiányzott az a teljes funkcionalitású grafikus meghajtó. Ugyan korábban megjelent pár csomag, de ezek valamilyen szempontból limitáltak voltak, ez azonban az új kiadásra már nem igaz.

A terméktámogatás szempontjából az a lényeg, hogy az Intel a Kaby Lake-G IGP-jét a saját fejlesztésű meghajtóin keresztül kezeli, így ehhez például megfelel a nemrég elérhetővé vált, 24.20.100.6136-os verziójú csomag. Az AMD által fejlesztett Radeon pGPU-hoz külön érkeznek majd a meghajtók, és az Intel az egyszerűség érdekében úgy döntött, hogy ezek verziószáma megegyezik majd az AMD gyári, Radeon Software eszközillesztőivel.

A legújabb 18.6.1-es csomag tehát az implementációk és a frissítések tekintetében pont azt nyújtja, amit a héten kiadott Radeon Software Adrenalin Edition 18.6.1. Az eltérés elsődlegesen a külcsínben jelentkezik, ugyanis az Intel a vörös-fekete dizájn helyett fehér-kék kombinációra szavaz, na meg persze az AMD-re vonatkozó szövegeket, illetve a hozzájuk köthető közösségi funkciókat (Connect menü és chat integráció) kivágta, ahogy az AMD Link applikációval való szinkronizálás sem érhető el. Ezeknél valószínűleg jobban fog fájni, hogy a Radeon Overlay szolgáltatás sem működik a Kaby Lake-G-vel.

A Radeon pGPU-hoz előreláthatólag akkor frissül majd az Intel csomagja, amikor az AMD kiad egy új eszközillesztőt. Itt persze némi átfutási idő lehet, de a Santa Clara-i óriáscég igyekszik minél gyorsabban biztosítani a saját verzióját az aktuális Radeon Software-ből. Maga a kiadásra kerülő, 64 bites Windows 10 operációs rendszerhez tervezett meghajtó pedig mindig az aktuális Intel driverekkel lesz garantáltan kompatibilis.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés