Jövőre túltermelésbe fordul a memóriahiány

A DigiTimes értesülései szerint a Micron, a Fujian Jinhua és az Innotron segíthet a RAM-hiányban szenvedő piacon.

Manapság a memóriapiacon, számos memóriatípusra vonatkozóan hiány van, ami látszik az érintett fejlesztések árában is, így a memóriagyártóknak ugyan kedvező a helyzet, de a megrendelőknek már kevésbé. A DigiTimes értesülései szerint ugyanakkor a Micron, a Fujian Jinhua és az Innotron segíthet a piacon, amivel a memóriaárak is csökkenhetnek.

Hirdetés

A Micron éppen a tervezett kapacitásbővítés felé halad, amivel a következő év során több 10 nm-es osztályú memórialapkát tudnak majd gyártani. Ebben a hamarosan elkészülő, új tajvani üzem fog segíteni, ami a következő év elejére már onthatja is magából az úgynevezett 1Xnm-es és 1Ynm-es memóriákat, illetve egy év múlva egy másik tajvani gyáruk is átáll 1Znm-ről 1Xnm-re.

A Fujian Jinhua kínai gyára már szeptemberből kísérleti gyártásba helyezi a letervezett, 20 és 30 nm-es DRAM lapkákat. Míg a Innotron már leleplezte a 19 nm-es node-on készülő, 8 gigabites DDR4-es lapkáját, amelynek tömeggyártása a következő év első felében kezdődhet meg. Ez Kína szempontjából lényeges időszak, hiszen a Micron egyes termékeit ideiglenesen kitiltották a piacukról, amivel valószínűleg a saját gyártóikat is szeretnék védeni.

Mindezek mellett a világ legnagyobb memóriagyártóinak tekinthető Samsung és Hynix is kapacitásbővítésen dolgozik, reagálva a konkurensek lépéseire.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés