Hirdetés

Jövőre érkezhet a Discord a PlayStationökre

A szoftver fejlesztői és a Sony között létrejött megállapodásnak köszönhetően 2022-től a rendszer része lehet a népszerű közösségi platform.

Bár a járvány miatt több iskola és munkahely (köztük mi is) kezdte el használni, a Discord azért még mindig inkább a játékosok körében népszerű, a Sony bejelentése alapján pedig ez hamarosan nem csak a PC-sekre, de a PlayStationt használókra is igaz lehet, ugyanis a japán cég egy nagyobb összeggel járult hozzá a szoftver fejlesztőinek munkájához, amit persze ők nem csak egy mosollyal köszöntek meg, hanem állítólag már elkezdték a Discord élmény átültetését a PlayStation konzolra is, ennek gyümölcse pedig várhatóan a következő év elejére érik majd be.


[+]

Azt konkrétan nem írták le, hogy milyen értelemben szeretnék beépíteni a Discordot a rendszerbe, reméljük, nem csak arról lesz szó, hogy összeköthetjük a fiókunkat a PlayStation Network profilunkkal, hanem végre tényleg egyszerűen kommunikálhatnak majd egymással a PS és PC felhasználók anélkül, hogy ehhez egy külsős eszközt (okostelefon, számítógép) kellene használniuk. Ez már csak azért is lenne logikus lépés, mert rengeteg játék van, ahol játszhatunk más platformokat használó pajtásainkkal, ilyen helyzetben pedig remek kommunikációs csatorna lehetne a Discord, amennyiben azt rendszerszinten is integrálnák a PlayStation szoftverébe. Biztosat persze még mi sem tudunk, és egyelőre nem is éljük bele magunkat a fent vázolt helyzetbe, csak reménykedni tudunk, hogy a részletek hivatalos megosztására nem kell sokat várnunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés