Jövő hétre ígérik a tábla-PC formájú MacBookot

Hirdetés

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb Macintosh-forgalmazójaként ismert Other World Computing (OWC) merész lépésre szánta el magát megelégelve, hogy az Apple évek óta adós egy tábla-PC formájú Macintosh modellel: a cég az egyéni hardverek gyártásában jeleskedő Axiotronnal karöltve előrukkolt az első tablet formátumú hordozható Mac modellel. A ModBook névre keresztelt számítógépet jövő héten mutatják be a Macworld Expón.

A projektről addig is viszonylag kevés információ áll rendelkezésre, így mindössze annyi tudható a ModBookról, hogy a számítógép lényegében egy MacBook átalakítása révén jött létre. Az Axiotron egyelőre csak annyit árult el a német-amerikai koprodukcióban készülő, csak az Egyesüt Államokban kapható számítógépről, hogy az érintőkijelző a WACOM Penabled technológiájára épül majd, a rendszer pedig százszázalékos kompatibilitást ígér az Apple Inkwheellel. A ModBook mindemellett opcionálisan GPS helymeghatározó rendszerrel is kérhető majd – egyedüliként a hordozható Macintoshok kínálatában.

Az OWC és az Axiotron előtt más is kísérletezett egyedi kialakítású, tábla-PC formájú Macintosh elkészítésével. Az eddigi próbálkozások azonban zömében magánszemélyekhez, illetve kevésbé tőkeerős cégekhez kötődtek, melyek az eBay-en értékesítették az egyedileg átalakított iBookokat. Eddig két ilyen projekt indult, ám az idők során végül mindkettő kudarcba fulladt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés