Jön az új Western Digital Raptor

A HDD új változata az eddigieknél nagyobb teljesítményt és akár tárolókapacitás növekedést is kínál. A továbbfejlesztett Command Queuing and Rotary Accelerometer Feed Forwardnak (RAFF) köszönhetően ráadásul a háttértároló még jelentősen gyorsabbá is vált.

Az új Western Digital Raptor egy 74 GB-os, 10000 RPM-es modell, amelynél az "Ultra/150 Command Queuing" (Ultra/150 CQ) névre keresztelt technológia optimalizálja az adatátvitel sorrendjét - ezáltal érhető el a nagyobb teljesítmény. A RAFF-technológia gondoskodik arról is, hogy magas vibráció esetén sem csökken a merevlemez teljesítménye.

A két meghibásodás közötti érték (MTBF) a Western Digital szerint 1,2 millió óra. S mind ez mellé a gyártó még öt év garanciát is vállal a termékre! A winchester átlagos elérési ideje 4,5 ms. A vállalat az új modellt először a héten kezdődő, a kaliforniai San Joséban megrendezendő Intel Fejlesztői Fórumon (IDF) mutatja be. A felhasználók az első Raptorokkal novemberben találkozhatnak a boltokban. A Western Digital árat még nem közölt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés