2019. augusztus 21., szerda

Útvonal

Hírek » Processzor rovat

Jön az 1,2 GHz-es Athlon 4

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Xbitlabs.com

Az Intel feldobta az AMD lecsapta, de a játszma még nem lefutott...

Az AMD július vége vagy augusztus eleje környékén kívánja piacra dobni az 1,2 GHz-es mobil Athlon 4 (Palomino) processzorát. A mobil processzorral egyidőben jelenik majd meg az Athlon 4 szerver változata az Athlon MP, ennek órajele szintén 1,2 GHz.

Nem véletlen ez az időzítés, az Intel körül-belül ugyanebben az időben dobja piacra saját mobil processzorát, a 0,13 mikronos technológiával készülő, Tualatin magos mobil Pentium III-at. Azonban az Intel új processzorának induló órajele 1,13 GHz lesz szemben az AMD 1,2 GHz-ével. Az AMD ezzel a lépéssel kívánja demonstrálni vetélytársával szembeni technológia előnyét. De nem szabad elfelejteni, hogy az Athlon processzorok órajele valószínűleg már csak kis mértékben emelhető 0,18 mikronos gyártástechnológia mellett, ugyanez a 0,13 mikronos Tualatinról már nem mondható el.

Az AMD a mobil processzorpiac fiatal versenyzője, ahhoz, hogy sikeres lehessen számos paraméterben meg kell előznie a versenytársakat. Nézzük, mik azok a tulajdonságok, amelyek erre képessé teszik az új chipet. Mindenek előtt a kedvező ár és a továbbfejlesztett fogyasztáscsökkentő Power Now! technológia. A mobil Pentium III-ban a SpeedStep technológia hasonló célt szolgál, azonban míg utóbbi csak kettő frekvencia/feszültség állapotra képes, addig az Athlon 4 32-re. Tehát nagy valószínűség szerint az Athlon optimálisabb fogyasztást eredményez, mint a Pentium III (a fogyasztás 0,18 mikronos technológiára optimális, tehát valószínűleg csak megközelíteni tudja a 0,13-as PIII-at).

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.