2019. augusztus 22., csütörtök

Útvonal

Hírek » Alaplap rovat

Jön a leggyorsabb Athlon XP-s chipkészlet

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: XBitlabs.com

Az nForce2 mellett a VIA is egy javított KT400-as kiadást tervez, előnyét biztosítandó.

Hirdetés

A hírek szerint több hónapos csúszás után, de heteken belül beindul az nVidia nForce2 dömping, és a boltok polcaira kerülnek az első nForce2-es alaplapok. Erről egyébként biztos információnk is van, melyről -- titoktartási szerződés miatt -- egyelőre nem beszélhetünk bővebben, de nem is kell, a lényeg kimondatott: pár héten belül a leggyorsabb chipset az AMD processzoraihoz az nVidia nForce2 lesz, trónfosztva a VIA KT400-as megoldását.

Persze, az nForce2 más pályán mozog. Integrált, két monitort is vezérlő GeForce4 MX grafikus magjával, Dolby Digital hangkártyájával és két csatornás DDR333(/DDR400)-as RAM kontrollerével legkevésbé sem az alsó kategóriás gépeket célozza meg. Miként elődje, az nForce, az új nVidia chipset is drága lesz. Más kérdés, hogy az nVidia tanult hibáiból, és az nForce2 lényegesen komolyabb ellenfél lesz, mint korai testvére.

Tudja ezt a VIA is, aki ugyan nem tett közzé hivatalosan, de minden bizonnyal a KT400-as, sláger chipsetje gyorsabb vezióján dolgozik. A GITEX 2002 kiállításon három olyan Iwill Athlonos alaplappal is találkozhatott a nagyérdemű, amely VIA KT400A chipkészletet cipelt.

Márpedig tudjuk, hogy az "A" betű mit jelent a VIA esetén -- gyorsabb RAM vezérlő, szebb/jobb/olcsóbb/eladhatóbb chipkészlet, nagyobb összteljesítmény. A helyzet tehát fokozódik. A verseny kimenetele kérdéses, ha nem is piaci szempontból. Ott mindenképp a VIA a nyertes.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.