Jön a LaCie új négylemezes külső háttértárolója

Újabb típussal bővítette külső merevlemezes háttértárolóinak kínálatát az amerikai illetőségű, hazánkban kevéssé ismert LaCie. A Biggest FW800-as névvel, illetve típusszámmal illetett külső adattár négy, működés közben cserélhető Serial ATA merevlemezrackből épül fel; a készülékkel együtt szállított HDD-k egyenként maximum 500 GB kapacitásúak, így a rendszer teljes kapacitása eléri a 2 terabájtot.


Nagy, nagyobb, de nem a legnagyobb

A külső adattár nevéből is láthatóan FireWire-800 csatlakozással kommunikál a számítógéppel, a rendszer mindemellett visszamenőleges kompatibilitást nyújt a lassabb, FireWire-400 szabvánnyal, valamint lehetőséget nyújt az USB 2.0 összeköttetésre is. A Biggest FW800-ba épített merevlemezek RAID 0+1, RAID 5 (tartalék HDD-vel is) üzemmódba is tömbösíthetők, a felkínált lehetőségek közül az eszköz hátulján lévő kapcsolóval lehet váltani. A háttértár homlokzati paneljére egy státusz visszajelző, kétsoros LCD került, melyen nyomon követhető a legtöbb működési paraméter.

A LaCie Biggest FW800 2 terabájtos változata 1699 dolláros fogyasztói áron kerül forgalomba napokon belül. Az egység 1 TB kapacitással is kapható lesz, ez utóbbi változat 1299 dollárért találhat majd gazdára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LaCie

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés