Hirdetés

Izgalmas tavaszi újdonságokat ígér a Clevo

Érdekes újdonságok megjelenése várható a hazánkban rendkívül közkedvelt Clevo noteszgépgyártó kínálatában. A nagy teljesítményű és kedvező árfekvésű notebookjairól ismert vállalat egy-két hónapon belül piacra dobja az Intel új generációs, kétmagos processzort tartalmazó Centrino Duo platformjára épülő noteszgépeinek első szériáját, mely bizonyos szempontból szakít az eddigi Clevo-hagyományokkal.

Hirdetés

A gyártó kínálatából első körben hiányoznak a robusztus, asztali erőműveket is megszégyenítő grafikus teljesítményre képes modellek, cserébe a gépek a korábbi modellekhez képest mobilisabbá válhatnak, a konfigurációk tömege ugyanis számottevő mértékben csökkent.

Áprilisban érkezhet a 15,4 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixel) vagy WSXGA+ (1680x1050 pixel) felbontású kijelzővel szerelt M665N széria, mely kezdetben maximum 2 GHz-es órajelű Core Duo processzorral kerül majd forgalomba. Az integrált grafikus motorral ellátott i945GM lapkakészletre épülő gép maximum 2 GB DDR2-667-es memóriát fogad, akár kétcsatornás üzemmódban is. Az opciósan Intel vezeték nélküli hálózati vezérlővel vagy Bluetooth kommunikációs modullal felszerelt M665N szériafelszerelése lesz a gigabites Ethernet kontroller, a 7 az 1-ben kártyaolvasó, vagy az ExpressCard bővítőaljzat, a gép mindemellett csatlakozók valóságos tárházát nyújtja majd, mely a Clevótól szokatlan módon egy portreplikátorral tovább bővíthető.

A Clevo M665N a gyártó eddigi modelljeihez képest nemcsak belső felépítés, hanem a mobilitás tekintetében is továbbfejlődött; a 360 x 267 x 34 milliméteres befoglaló méretekkel rendelkező notebook tömege ugyanis mindössze 2,6 kg a gyári 6 cellás akkumulátorral.

Szintén az új generációs Centrino Duo platformra épül a március végére várható M551N széria, mely jóformán egyedül a 4:3-as képarányú, XGA (1024x768 pixel) vagy SXGA+ (1400x1050 pixel) felbontású panelben különbözik a fenti noteszgéptől. Az M551N szintén Core Solo és Core Duo processzorokat fogad majd, a grafikus motor szerepét ezúttal is az i945GM lapkakészletbe integrált GMA950 vezérlő tölti be, és a gép maximum 2 GB DDR2-667-es memóriával bővíthető – akárcsak szélesvásznú kijelzővel szerelt testvére.

A bővítési és opciós lehetőségek szintén változatlanok az M551N esetében, nem úgy a méretek és a tömeg: a gép 333 x 276 x 33 milliméteres befoglaló méretekkel rendelkezik, és 2,5 kilogrammot nyom.

Az M551N-hez külsőleg kísértetiesen hasonlító M551J igazi kuriózum lehet: a március második felében debütáló, AMD Turion 64 és Mobile Sempron processzorokat fogadó notebook ugyanis az NVIDIA Geforce Go 6100-as lapkakészletére épül, ami újdonságként debütál a Clevo kínálatában. Bár a chipsetbe integrált, Shader Model 3.0-nak megfelelő grafikus mag nem képes csodára, az M551J grafikus teljesítmény terén így is megelőzheti az Intel hasonló megoldását, melyet a tervek szerint csak a jövő év első felében ruháznak fel SM 3.0-támogatással.

Az M551J egyébiránt mind tömegét, mind méreteit tekintve megegyezik inteles testvérével, így egyedül csak az akkumulátoros üzemidő, illetve a fogyasztói ár maradhat kérdéses – ezzel a két adattal azonban mindhárom most ismertetett gép esetében adós marad a gyártó.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Clevo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés