Hirdetés

Ívelt VA paneles monitorszéria az Acertől

Az XZ sorozat három tagot számlál, amelyek mindegyike Full HD felbontással és legalább 144 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik.

Az Acer a mai napon leleplezte legújabb monitorcsaládját, amely a Nitro XZ2 jelölést kapta és három modellel indul harcba az 1500R ívű gamer megjelenítőket keresők kegyeiért. Az XZ242Q és XZ272 modellek egyaránt Full HD felbontású, míg a XZ322QU WQHD felbontású, 8 bites színmélységű VA panellel rendelkeznek, melyek 3000:1 statikus kontrasztarányt és VESA DisplayHDR 400 hitelesítést tudhatnak magukénak.


[+]

Az AMD FreeSync támogatása és az 1 ezredmásodperces válaszidő mindhárom modellre igaz, a 165 Hz-es képfrissítési ráta azonban már csak a két nagyobb verzió sajátja, a 24 hüvelykes variáns esetében ez az érték „csupán” 144 Hz. A 178 fokos vízszintes és függőleges betekintési szögekkel rendelkező monitorok „gamerségét” fokozza az eszközök menüjéből elérhető 8 darab, előre beállított képprofil, amelyek a különböző játékstílusoknak megfelelően lettek beállítva, de akár egyedi színprofilokat is létrehozhatunk, melyeket aztán az Acer Display Widget szoftver segítségével különböző játékokhoz és programokhoz társíthatunk.


[+]

A monitorok egyenként 3 W teljesítményű sztereó hangrendszert is kaptak, továbbá rendelkeznek jack kimenettel is, így a fejhallgató csatlakoztatásához nem kell lemásznunk a gépház mögé, a képbemenetek között pedig két HDMI-t és egy DisplayPortot is találunk. A forgatható gyári talp dőlésszöge és magassága is állítható, ha pedig inkább saját állványt használnánk, a VESA 100 furatoknak hála ennek sincs semmi akadálya.


[+]

Az Acer újdonságai már rendelhetők a gyártó partnereitől, az XZ242Q 200, az XZ272 260, az XZ322QU pedig 450 amerikai dollárt kóstál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés