Itthon is elérhetőek az LG átlátszó tévéi és öntapadós kijelzői

A transzparens OLED megjelenítők, illetve a szinte teljesen áttetsző, felragasztható LED fóliák futurisztikus környezetté alakítják a teret.

Az LG magyarországi központjától azt az információt kaptuk, hogy már Magyarországon is megvásárolhatók a vállalat futurisztikus megjelenítő eszközei, azaz az átlátszó OLED "televíziók", és a felragasztható LED fóliák, amelyeket a vállalat elsősorban az üzleti felhasználóknak szán.

LG átlátszó OLED tv
LG átlátszó OLED tv [+]

Az LG munkatársai arról is tájékoztattak, hogy az átlátszó, Transparent OLED, röviden T-OLED kijelzők az önálló fénykibocsátásra képes pixeleikkel a jelenleg elérhető, maximum 10 százalékban áttetsző LCD kijelzőhöz képest pedig több mint háromszoros, 38 százalékos átlátszóságot kínálnak a technológiára jellemző végtelen kontrasztarány és tökéletesen élénk színek mellett. Más hasonló kijelzőkkel ellentétben a T-OLED nem a fehéret, hanem a feketét használja az áttetszőség háttérszíneként, így szinte alig észrevehető saját környezetében.

Hirdetés

Az átlátszó OLED kijelzők telepítése gyors és könnyű: a 14 kg-nál kisebb tömeggel rendelkező készülékek kétféle – önálló és Open Frame kivitelben kaphatók. A nyitott keretmegoldás azt jelenti, hogy a külön-külön is használható, 55 hüvelykes üveglapszerű kijelzők az egyedi igényeknek, valamint az adott felületnek megfelelően csempeszerűen kapcsolhatók egymáshoz.

Felragasztható képernyő

Az LG színezett, átlátszó LED fóliája bármilyen méretű és formájú üvegfelületen használható, és szinte varázsütésre digitális kijelzővé változtatja az hétköznapi ablakokat és üvegfalakat – akár egy irodaház teljes külső burkolatát is. A fólia magas szintű átlátszósága nem csak azt jelenti, hogy a mögötte elhelyezett tárgyak a megjelenített tartalom mögött is tökéletesen láthatók, hanem azt is, hogy a kijelző teljesen átengedi a fényt. A fólián a tartalom 1,7 millió színárnyalatban jelenik meg, a fényerő pedig beltéri és éjszakai módra is állítható, így a legtöbb kereskedelmi felhasználáshoz ideális. A maximum 73 százalékban átlátszó filmréteg használaton kívüli állapotban észrevehetetlen az üvegfelületen, amely a rásimított fólia ellenére is megtartja eredeti tulajdonságait. A 24 mm-es pixeltávolságú kijelzőréteg maga öntapadós, de könnyedén eltávolítható bármilyen felületről anélkül, hogy ragasztónyomot hagyna maga után.


[+]

Az árral kapcsolatban azt sikerült kinyomoznunk, hogy pontos összeg nincsen, hiszen az sok mindentől függ (például a beruházás mértékétől, a ragasztható kijelzőknél a felülettől, stb.). Ezért aztán minden esetben egyedi konstrukciót állíthatók össze

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés