Itt az Xbox 360 történetének eddigi legjelentősebb szoftverfrissítése

A mai naptól válik elérhetővé az Xbox 360 tulajok számára a játékgép rendszerszoftverének legújabb kiadása, mely jelentős újdonságokkal bővíti a konzol eddig sem éppen szegényes repertoárját. Az internetre kötött gépek az Xbox Live rendszerhez történő csatlakozás után figyelmeztető üzenetet küldenek a felhasználónak az új szoftver kiadásáról, aki pedig nem kötötte a világhálóra a játékkonzolt (vagy olyan országban – például hazánkban – él, ahonnan az Xbox Live nem érhető el), az később valamelyik újabb kiadású játékprogram adathordozójáról telepítheti a frissítést.


Magyar Xbox 360-on hivatalosan nem jelenhet meg ez a felirat
Forrás: Engadget

Az év végi Xbox 360 rendszerfrissítéssel érkező újdonságok közül kettőről – az időalapú szülői felügyeleti rendszerről (Family Timer) és a közösségi hálózattá fejlődő kapcsolati listáról (Friends of Friends) korábban már beszámoltunk – a Microsoft ezek mellett számos hasznos és érdekes szolgáltatással ruházta fel az Xbox 360-at, illetve annak online rendszerét, az Xbox Live-ot. Az Xbox 360-tulajok így például mostantól klasszikus Xbox címeket is letölthetnek konzolgépükre (hasonlóra a Wii és PlayStation 3-tulajdonosoknak is adódik lehetőségük), változtak a felhasználói profillal kapcsolatos lehetőségek, ezzel együtt egyszerűbbé vált az Xbox Live Arcade és Video Marketplace szolgáltatások elérése. Végül, de nem utolsósorban az Xbox 360 a frissítés után lejátssza a DivX és XviD videókat is, igaz, egyelőre feliratozás nélkül.

A Microsoft az eddigi gyakorlata szerint évente kétszer ad ki szoftverfrissítést az Xbox 360 játékgéphez. A Nintendo és a Sony is lehetővé teszi a konzolok rendszerszoftverének frissítését – az Xbox 360 ellenfelének tartott PlayStation 3-nál ezek a frissítések jóval sűrűbben érkeznek, jóllehet rendszerint kevesebb fontos újdonságot is tartalmaznak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés