Hirdetés

Megérkezett az ADATA első mini PC-je

Az XPG brandbe érkező újdonság Ghost Canyon alapokon nyugszik.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy megérkezett az ADATA idei CES-en meglobogtatott, játékos kedvű felhasználókat és tartalomgyártókat célzó, 5 literes térfogatú XPG Gaia nevezetű minigépe, ami az Intel NUC 9 Extreme Kitre (Ghost Canyon) épül, és ha nem elégedünk meg az alapmodell hatmagos Core i7-9750H processzorával, akár nyolcmagos, 45 wattos TDP-vel rendelkező Core i9-9900HK-val is kérhetjük a drágát.


(forrás: ADATA) [+]

Videokártyából 202 mm-es hosszig válogathatunk a piaci kínálatból, de RAM-ot alapból kapunk a két DIMM slotba, ráadásul rögtön 32 GB-nyi, 3200 MHz-en ketyegő XPG DDR4 memóriát. Persze M.2 NVMe SSD-ért sem kell más gyártó ajtaján kopogtatnunk, hiszen egy 2 TB-os, 3500/3000 MB/s-os szekvenciális olvasásra/írásra képes XPG SX8200 Pro jár a rendszerhez, melynek szerényebb kapacitású testvérét tavaly tavasszal már megnyúztunk kicsit a tesztasztalon.


(forrás: ADATA) [+]

A hálózati oldalon két darab, gigabites Ethernet csatlakozó és egy 5.1-es Bluetooth modullal kiegészített Intel Wi-Fi 6 AX200-as egység található. A hardverek energiaellátását egy 500 wattos, Flex-ATX formátumú, 80 Plus Platinum minősítésű tápegységre bízták a tervezők. Az előlapi kivezetések két USB 3.1 Type-A anyában merülnek ki, míg a hátlapi I/O részlegen két Thunderbolt 3 csatoló és négy USB 3.1 Type-A aljzat állomásozik a 2.0a-s HDMI kimenet, a 3,5 mm-es audio jack, illetve a TOSLINK audio kombóport társaságában. Természetesen az USHS-II SDXC kártyaolvasó szintén tartozék.


(forrás: ADATA) [+]

A 216 mm magas, 96 mm széles, 238 mm mély és 3,23 kilogrammot nyomó masina európai áráról egyelőre nem tudunk bővebben nyilatkozni, de az amerikai kontinensen, valamint Japánban már megvásárolható státuszban van.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Előzmények

Hirdetés