Hirdetés

Ismét ingyen frissíti hűtőit a Noctua

Egy új platform érkezésekor mindig izgalmas kérdés, hogy váltás esetén vajon az amúgy tökéletesen működő hűtőt is cserélnünk kell-e. A Ryzen esetében a Noctuával nem lesz ilyen gond.

Hirdetés

Van, hogy egy új foglalat kiadásánál szükséges, de elég sokszor úgy tűnik, hogy csak a mi bosszantásunkra változtatnak a mérnökök a hűtők felfogatási pontjainak elhelyezkedésén, hogy aztán processzor- és alaplapváltáskor még az egyébként hibátlan hűtőbordát vagy blokkot is cserélni kelljen. Így lesz ez a Ryzennél is, az AM4 foglalat esetében ugyanis a nagyobb méretű, az alaplapi lyukakat, és nem a műanyag keretet használó hűtők nem lesznek kompatibilisek az új platformmal, hacsak a gyártó nem kínál valamilyen átalakító szettet.

Új SecuFirm 2 a Ryzenhez Új SecuFirm 2 a Ryzenhez
Új SecuFirm 2 a Ryzenhez [+]

Az egyik gyártó, akire ilyen esetekben számítani lehet, a Noctua, az osztrákok ugyanis már az AM2 megjelenésekor ingyen biztosították az új rögzítő készletet a korábbi hűtőikhez, most pedig bejelentették, hogy a Ryzen megjelenésével ismét ingyen juthatnak hozzá az új SecuFirm 2 rögzítőkhöz azok, akik rendelkeznek a hűtőjük eredetét, illetve egy AM4 alaplap vagy processzor megvásárlását bizonyító számlával. A friss készletből kettő is készül, az NM-AM4-UxS az NH-U14S, NH-U12S és NH-U9S hűtőkhöz készült, míg az NM-AM4 gyakorlatilag az összes többi, 2005 óta gyártott modellhez való. A kompatibilitási listából egyelőre kizárólag az alacsony profilú NH-L9x család hiányzik, az ehhez szükséges adapterek később érkeznek majd.

Abban az esetben, ha nincs, vagy már nincs meg a számla a hűtőről, akkor sincs minden veszve, mivel a szett beszerezhető a kereskedelmi forgalomban 7,90 eurós áron – tehát a kompatibilitásról nem kell lemondani, de értelemszerűen az ingyenes lehetőségnek búcsút inthetünk.

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés