Ionizált családi kisgépeket kínál a Point of View

A Point of View nemrég mutatta be a Mobii névre keresztelt termékcsalád netbookját, mely az NVIDIA Ion platformjára épült. Most a vállalat az asztali piacot célozza meg, méghozzá barebone számítógépekkel. A Tokyo fantázianevű Mobii FamilyPC fekete és fehér színben érhető el, a mérete pedig 322 x 200 x 183 mm.

Hirdetés

A Mini-ITX méretű alaplappal operáló termék belsejébe az Intel Atom 330 jelölésű központi egysége került, mely két darab 1,6 GHz-es órajelen üzemelő processzorlapkát használ, egyenként 512 kB-os L2 gyorsítótár társaságában. Az Ion platformhoz híven a vezérlőhíd szerepét az NVIDIA MCP7A névre keresztelt chipje tölti be. A DDR2 szabványú rendszermemória kapacitása alapkiépítésben 2 GB lehet, ami igény esetén 3,5 GB-ra növelhető. A kijelzők meghajtásáról a GeForce 9400 jelzésű integrált grafikus mag gondoskodik, mely támogatja a CUDA platformot, a DirectX 10-es API-t, valamint képes a HD videók lejátszására. Az adatok tárolására egy 320 GB-os merevlemez van beépítve, az archiválást pedig egy DVD-író biztosítja.


Point of View Mobii FamilyPC Tokyo [+]

A rendszer hangzásvilágért a hatcsatornás Realtek ALC662 típusú audió kodek, míg a kommunikációs lehetőségért Gigabites Ethernet vezérlő felel. A kimeneti interfészek szerepét nyolc darab USB port, egy DVI, egy D-Sub illetve egy HDMI, valamint egy SPDIF csatlakozó tölti be.

A Mobii FamilyPC előtelepített Windows XP vagy Vista Home Premium operációs rendszerrel kerül az üzletekbe, várhatóan még ebben a hónapban. Az ajánlott fogyasztói árról nem számolt be a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés