Hirdetés

Kis híján 2 kilowattot vett fel a hálózatról egy tuningolt Xeon

A kékek új HEDT platformja hódító útjára indult, és már több fegyvernemben, köztük a fogyasztásban is az élre tört.

Az Intel nemrégiben megjelent Sapphire Rapids-WS (Workstation) processzorainak legkomolyabbikának, az 56-magos, szorzózártól mentes Xeon w9-3495X-nek egyes példányait már nyúzzák a kiváltságos tuningmesterek, és az egyikkel rövid időn belül meg is dőlt a korábbi Cinebench R23 rekord, ugyanis a bestia 132 484 pontot produkált a görög származású OGS kezei alatt.


(forrás: ElmorLabs YouTube) [+]

Jelen hírünk azonban egy egészen másféle csúcsról szól, mégpedig a fogyasztás kapcsán; arról van szó, hogy az ASUS-szal együttműködő, Elmor néven ismert órajelmágus az előbb említett tesztben izzasztotta a nyomokban dinnyére emlékeztető CPU-t, amely ezért cserébe legtevékenyebb pillanatában 1881 wattot vett fel a fali konnektorból.


(forrás: ElmorLabs YouTube) [+]

Ehhez a nem mindennapi értékhez a folyékony nitrogénnel -92°C környékére hűtött Xeon mindegyik magja 5,5 GHz-en üzemelt, miközben két 1600 wattos Superflower Leadex tápegység biztosította a kakaót a rendszer számára. Az alaplap szerepét egy nyolc darab G.Skill Zeta R5 DDR5 modullal megpakolt ASUS Pro WS W790E-Sage SE töltötte be, és a Cinebench mérés eredménye 13 2220 pont lett, szóval a villanyóra felpörgetése nem hozott trónfosztást.

Előzmények

Hirdetés