Hirdetés

Hirdetés

Klixnetwork.huKlixnetwork.hu

Vezetékes és vezeték nélküli hálózati fejlesztések az Inteltől

A 800-as sorozatú Ethernet vezérlők a szerverpiacot célozzák, míg a Wi-Fi 6 AX200 más területre fókuszál.

Hirdetés

Az Intel számos, szerverpiacra vonatkozó újdonsággal örvendeztette meg a rajongóit, de ezen a területen a vezetékes hálózat is fontos tényező, és ebből a szempontból újítanak a 800-as sorozatú Ethernet vezérlők. A Columbiaville kódnevű fejlesztés egyik sarkalatos képessége, hogy 100 gigabites összeköttetések valósíthatók meg általa, ami feladattól függően szükséges lehet.


[+]

A képességek tekintetében továbbfejlődött a korábbi generációban bemutatkozott DDP (Dynamic Device Personalization), amely alapjaiban ugyanarra szolgál, vagyis egy programozható protokollt biztosít a csomagok küldésének részletes konfiguráláshoz. Az újítás itt az, hogy a 800-as sorozatnál ezek az egyedi DPP profilok akármikor betölthetők: bootolás előtt, az operációs rendszeren belül, vagy programfuttatás közben. Teljesen új technológia viszont az ADQ (Application Device Queues), ami a csomagok prioritását képes kezelni hardveres formában.

Arról nincsenek túl pontos adatok, hogy 800-as sorozatú Ethernet vezérlők mikor érkeznek, illetve a specifikációk jó része ismeretlen. A jelenlegi tervek szerint a start a harmadik negyedévben történhet meg.

A vezeték nélküli hálózati eszközök piacára a Wi-Fi 6 AX200 érkezik, amely az Intel első, IEEE 802.11ax-es szabványt támogató Wi-Fi modulja. A Cyclone Peak kódnevű CNVi WLAN megoldás 2x2 MU-MIMO antennákkal kezeli a 2,4 és 5 GHz-es sávokat, és emellett támogatja a Bluetooth 5.0-t is.

Az Intel M.2-1216-os és M.2-2230-as formátummal teszi elérhetővé a Wi-Fi 6 AX200 kártyáit, amelyet az adott PC-vel x1-es PCI Express 3.0 és USB 2.0 interfésszel kommunikálnak. Előbbit ugye a Wi-Fi, míg utóbbit a Bluetooth használja. A fejlesztés 10 és 17 dollár között rendelhető a partnerek számára.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés