Hi​r​d​etés​

2018. május 22., kedd

Útvonal

Hírek » Processzor rovat

Hivatalosan is elérhető a munkaállomásokba szánt Skylake

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az Intel új vezérlőhidat kínál a termékekhez, amelyekből meglepetésre hiányzik az AVX-512F utasításkészlet.

Az Intel munkaállomásokba szánt Skylake processzorairól az előző hónap közepén írtunk. A LGA1151-es tokozású, Xeon E3-1200 v5 sorozatú termékek paraméterei helytállónak bizonyultak, így ezeket nem írjuk le újból, de vannak olyan fontos adatok, amelyek csak most derültek ki. Többek között itt van a két új vezérlőhíd C232 és C236 néven. Ezek ugyanarra a lapkára épülnek, viszont előbbi csak az LGA1151-es tokozású megoldásokat támogatja, míg utóbbi használható a BGA tokozású konfigurációkhoz is.

Egy tipikus Greenlow konfiguráció
Egy tipikus Greenlow konfiguráció

Az Intel fontos módosítása a korábbi évekhez képest, hogy az új Xeonokat hagyományos, asztali piacra szánt vezérlőhíddal már nem lehet majd működtetni, így mindenképpen speciálisan munkaállomásokba szánt alaplapot kell vásárolni a fejtebb említett vezérlőhidak egyikével. Bár az LGA1151-es tokozású Xeonok lábkompatibilisek az asztali piacra szánt hagyományos alaplapokkal is, viszont ezekbe olyan mikrokód van betöltve, ami visszautasítja a Xeon processzorokkal való bootolást, és ez a speciálisan workstation modellként eladott, Z170-es vezérlőhidat használó alaplapokra is vonatkozik.

A korábbról titkolt adatok szempontjából kiderült, hogy az IGP-vel rendelkező lapkák a HD Graphics P530-as jelzésű integrált grafikus vezérlőt kapják meg, amely 24 darab feldolgozót kínál 350 MHz-es órajellel. Az is kiderült, hogy az AVX-512F utasításkészlet ezekben a Xeonokban sem lesz aktiválva, így a Skylake generáció legfontosabb újítása továbbra is abszolút elérhetetlen a piac számára.

Az Greenlow platformhoz készült új Xeon E3-1200 v5 sorozatú termékek szállítása már megkezdődött, a listaáruk 193 és 612 dollár közé esik. A partnerek az elkövetkező napok során a megfelelő alaplapokat is bemutatják majd.

Gyártók, szolgáltatók

H​i​rd​e​t​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.