Teljesen szakít az Intel és a Micron

A két cég vegyesvállalata a Micron tulajdonába kerülhet.

Már a nyáron beszámoltunk arról, hogy véget érhet az Intel és a Micron közös fejlesztési együttműködése. A két cég jelenleg közösen birtokolja a még 2005-ben létrehozott, IM Flash Technologies nevű vegyesvállalatot. Az érintettek jövőről kapcsolatos álláspontja ugyanakkor eléggé messze került egymástól, így több hosszabb távú projektet már egymástól függetlenül fejlesztenek.

A fentiek miatt már csak a gyártás tartja össze ezt a kapcsolatot, de az Intel nagyjából öt éve már eladta a Micronnak a szingapúri és a virginiai gyárban birtokolt részesedését. Jelenleg tehát az egyetlen közösen birtokolt gyár a utahi, ahol a 3D XPoint memóriák készülnek az Intel Optane termékeibe.

Most ez is a Micron tulajdonába kerülhet, ugyanis az említett vállalat arra készül, hogy teljesen kivásárolja az Intelt a IM Flash Technologies nevű vegyesvállalatból. Erre a szerződésben van egy opciójuk, amit január 1-jén életbe is léptetnek, és ennek következtében 1,5 milliárd dollárt fizetnek az Intel számára.

A kivásárlás befejeztével a nagy kérdés az lesz, hogy az Intel hol fogja majd gyártatni a 3D XPoint memóriákat. Erre jelenleg csak az érintett utahi üzem van felkészítve, így a legvalószínűbb eshetőség, hogy rövidebb távon a Microntól veszik majd a termékeket, majd később máshova viszik a gyártást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés