Papíron is megkezdte a szakítást az Intel és a Micron

Az IM Flash Technologies a Micron tulajdona lesz, amely cég a következő év közepéig kiszolgálja az Intelt.

Még az előző év nyarán számoltunk be arról, hogy véget érhet az Intel és a Micron közös fejlesztési együttműködése, és ez nagyjából fél éve már tényként kezelhető. A részletek azonban akkor még némileg ködösek voltak, hiszen a Micron egy szerződésben lefektetett vásárlási opciót léptetett érvénybe az idei év elején, amihez még számos kérdést tisztázni kellett az Intellel.

Hirdetés

A Micron most hivatalosan is bejelentette, hogy ténylegesen kivásárolják az Intelt a IM Flash Technologies nevű vegyesvállalatból, amelyben a Santa Clara-i óriáscég 49%-os részesedést birtokol. Ezzel minden üzem a Micron birtokába kerül, még a utahi is, ahol az Intel jelenleg gyártja a 3D Xpoint memóriákat.

A Micron szerint az akvizíció során 1,3 és 1,5 milliárd dollár közötti összeget fizetnek majd az Intel számára. A valós üzleti érték egyébként 300 és 500 millió dollár között lesz, mivel 1 milliárd dollár adósságrendezésre vonatkozik. A Micron úgy számol, hogy a felvásárlás október végére tervezett  lezárásával 100 millió dolláros pénzügyi nyereséget is elkönyvel.

A 3D Xpoint memóriákkal kapcsolatban egyébként a Micron vállalja, hogy a következő év közepéig kiszolgálja az Intel igényeit.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés