Az új, LGA1200-as foglalatba érkezik a Comet Lake-S

Az Intel a következő év elején mutatja be az új asztali platformját.

Az előző héten írtunk egy állítólag kiszivárgott, Comet Lake processzorokat taglaló diáról, amelyről később kiderítettük, hogy nem igaz. Emiatt egy kicsit kétkedve néztünk az XFastest által megszerzett diákat, így publikálás előtt alaposan utánakérdeztünk, hogy ne fussunk bele még egyszer egy jól kivitelezett hamisítványba.

Hirdetés

Szerencsére az XFastest által publikált képek létezését két helyről is megerősítették, ráadásul az egyik forrásunk pont az, amelyik a korábbi diáról elárulta, hogy hamisítvány. Ez alapján úgy néz ki, hogy az Intel új foglalata az LGA1200 lesz, és ebbe érkezik majd a Comet Lake-S kódnevű fejlesztés, méghozzá maximum 10 maggal. A 14 nm-es node-on készülő megoldások 35, 65 és 125 wattos TDP-keretet kapnak, és a bennük található IGP megegyezik az aktuális Coffee Lake-S modellben találhatóval, illetve a processzormag szintjén sem lesz igazán lényeges változás, továbbá a memóriavezérlő esetében is marad a 2667 MHz-es effektív órajelű DDR4-es memóriák kezelése, illetve a PCI Express 3.0-s szabvány támogatása.


(forrás: XFastest) [+]

A fő újítást a 400-as sorozatú vezérlőhidak fogják képezni, ezekben integrált, USB 3.1 Gen2-es vezérlő található, illetve támogatják az IEEE 802.11ax Wi-Fi-t, a Bluetooth 5.0-t, a Thunderbolt 3-at, valamint a megszokott egyéb portokat és technológiákat.

Az Intel a Comet Lake-S megjelenését a következő év elejére időzíti a kiszivárgott útitervben, majd ezt valószínűleg a Rocket Lake követi, amely minden bizonnyal kompatibilis lesz az LGA1200-as foglalatú alaplapokkal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés