Ingyenes lett a PlayStation szoftverpartnereknek a Unity

A Sony és a Unity-t fejlesztő cég bejelentett egy új partneri megállapodást, melynek keretében a PlayStation szoftverpartnerek ingyen juthatnak hozzá a Unity videojáték-motor Pro verziójához, és a megállapodás része a folyamatos frissítési lehetőség is.

Hirdetés

Az egyezmény az összes PlayStation eszközre vonatkozik, de abszolút követelmény, hogy az igényt benyújtó stúdió a Sony partnere legyen, amit egyébként itt lehet igényelni.

Némi limitáció, hogy az említett módon biztosított Unity Pro licenc csak PlayStation termékekre kiadott játékokra vonatkozik. Ez nem jelenti azt, hogy az adott játékot később nem lehet más platformra kiadni, de az ezzel kapcsolatos licencet már nem fizeti a Sony, tehát ezt saját zsebből kell megoldani.

A Sony akciója egyébként egy alapvető válasz a Microsoft hasonló, de jóval régebb óta élő akciójának, amely szintén a Unity ingyenes hozzáférhetőségét biztosítja az ID@Xbox szolgáltatásra regisztrált stúdiónak.

A Unity egyébként az ultramobil piac uralkodó videojáték-motorjának számít, amit a fejlesztők általánosan nagyon kedvelnek, hiszen egyszerűen használható és jó képességekkel felruházott technológia. Nem véletlen, hogy a Sony is ezt a rendszert választotta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés