Ingyenes konfigurátor Centrino noteszgépekhez

Hirdetés

A Centrino Hardware Control névvel ellátott program az Intel népszerű mobil platformjához tartozó noteszgépek tulajdonosai számára lehet hasznos kiegészítő alkalmazás. A program olyan (főként a processzor működését érintő) beállításokat kínál, amelyek mindeddig nem voltak hozzáférhetőek más programok segítségével, mindemellett olyan energiatakarékossági lehetőségekkel kecsegtetnek, amelyek még a gyártók saját fejlesztésű programjai révén sem elérhetőek.


Feszültségállítás lépcsőzetesen: kíméli az akkumulátort

 

A programmal többek között egyéni szintre állítható a processzorok sebességváltási fokozata, illetve telepes és hálózati üzemben külön-külön a tápfeszültségük is (ezzel telepes üzemmódban jelentősen csökkenthető a fogyasztás). Az alkalmazás mindezek mellett figyeli a merevlemezek SMART állapotát, illetve állítható vele az egységek zajszintje is, továbbá szabályozható vele a grafikus vezérlő órajele is (egyelőre csak ATI vezérlőknél), mindemellett más hasznos funkciókkal is ellátták (stabilitásteszt, ventilátorszabályzás). A fejlesztő felhívja a figyelmet, hogy a használható funkciók száma noteszgépenként eltérő lehet.

Az ingyenes program igényli a Microsoft .NET keretrendszert, használat előtt tehát nem árt ellenőrizni, hogy az operációs rendszerre telepítették-e ezt a kiegészítőt. A Centrino Hardware Control 1.7-es változata (mely immáron kompatibilis a legújabb Pentium M processzorokkal is) letölthető a fejlesztő weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés