Ilyen lesz a Sony 42 hüvelykes OLED tévéje

A Sony A90K az LG Display által gyártott panelre épül, és 4K-s felbontást kínál, méghozzá HDR támogatással.

Az LG Display idén lép színre a minden korábbinál kisebb, 42 hüvelykes képátlóval bíró OLED kijelzőivel. A cég régi partnere, a Sony pedig az elsők között csapott le a lehetőségre, így a japán vállalat kínálatában is elérhető lesz a kicsinek számító OLED készülék.

Az A90K típusjelzésű termék esetében a képminőségért a 4K felbontású, HDR támogatású panel mellett a cég saját fejlesztésű, Cognitive Processor XR nevű képfeldolgozó lapkája felel. Ennek feladata a pontos színmegjelenítés, a mozgásvezérlés, illetve ez a processzor tartalmaz számos képmódosító, képjavító eljárást, így például a felbontás felskálázását is. Sőt, a chip a vállalat szerint még arra is képes, hogy érzékelje, hogy a felhasználó mit lát, és annak alapján módosítsa automatikusan az egyes paramétereket. A készülék megkapta az XR OLED Contrast Pro nevű technológiát, amely elméletileg folyamatosan monitorozza a panel hőmérsékletét, és ennek tudatában módosít az egyes képpontok fényerején, hogy mindig a lehető legjobb legyen a végeredmény.

Mint minden más idei Sony tévé, ez modell is a Google TV platformra épül, amely 5000-nél is több alkalmazás közvetlen elérését teszi lehetővé, a Google Assistant támogatás révén pedig a hangalapú vezérlés is megoldott. A készülék megszólalásáért az Acoustic Surface Audio+ integrált hangrendszer felel, amely aktivátorok segítségével a panelt rezegteti, így a hangok a képernyőből érkeznek a nézők irányába. Megemlítendő, hogy a Sony A90K televíziónak lesz 48 hüvelykes változata is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés