Hirdetés

IFA 2020: Jön a viselhető mélynyomó

Ki is próbáltuk a szokatlan, Deep One nevű terméket, amely rezgésekké alakítja át a hangokat

Az idei IFA-n is megjelent jó pár cég, amelyek fura termékekkel támadnak. Ezek többsége telekommunikációban vagy háztartási elektronikában nyomul, de akad olyan, is, amely gaming és szórakoztatóelektronikai megoldásokat fejleszt.


[+]

Az egyik legérdekesebb eszköz a Deep One névre hallgató masina, amelyet fejlesztői hordozható mélynyomónak neveztek. Maga a masina egy vállpánt, amelyre négy kis kidudorodó alkatrészt szereltek, a készülék pedig képes a basszus hangokat rezgésekké átalakítani, és e rezgéseket eme négy dudor továbbítja az emberi testre.


[+]

Magyarán, ha felvesszük, és Bluetooth-on keresztül csatlakoztatjuk valamilyen hang kiadására képes berendezéshez, akkor a basszusokat a testünkön fogjuk érezni nagyon pici ütések formájában. Kipróbáltuk zenehallgatással, játékkal és filmmel is, és meglehetősen szokatlan a dolog. Az összhatás kicsit olyan, mint mikor az ember elmegy egy koncertre, diszkóba vagy partira, túl közel áll a hangfalhoz, és érzi a mellkasán a mélyeket. Viszonylag hamar meg lehet szokni, és tény, hogy egészen speciális az érzés, amely a megszokottnál eltérő élményt kínál.

A fejlesztők szerint 2010 májusától vásárolható majd meg mintegy 300 eurós, azaz olyan 107 000 forintos áron.

Előzmények

Hirdetés