IFA 2019: a Planet 9 az Acer terve, hogy pénzt lásson az eSportból?

A játékosoknak szánt közösségi platform jövőre indul, első körben három népszerű programmal.

Planet9 néven saját, játékosoknak szánt közösségi platformot indít az Acer. A rendszer jelenleg zárt béta verzióban fut, 2020. január 30-án pedig a tervek szerint indul a publikus teszt – amely során DOTA 2, League of Legends és PlayerUnknown's Battlegrounds rajongók próbálgathatják majd a szolgáltatásokat. Na de pontosan mit is?


[+]

A Planet9 alapvetően egy játékplatform, tehát az említett három játékot lehet használni rajta a megszokott módon. Ami pluszt kapunk vele, az egyrészt a közösségi oldalakon megszokott ismerősi körrel, barátokkal való meccsek lehetősége, másrészt ezen túlmutató módon a játékot versenyszerűen (legyen szó hobbistáról vagy profiról) űzőknek edzési, illetve valós pénzkereseti lehetőség is.


[+]

A platform résztvevői három „kasztba” kerülhetnek: az egyszerű játékosról nem érdemes sokat beszélni, ő játszhat, a játékok végén pedig rengeteg részletes statisztikát kap majd teljesítményéről. Számukra hasznos lehet, hogy a rendszer nemcsak kiírja ezeket, de értelmezi is, és olyan extrákat kínál, mint például a szintünkhöz legjobban illeszkedő csapattársak vagy ellenfelek kiválogatása, scrim meccsek, tournamentek összeállítása, stb.

A következő kaszt a carry – ez mondjuk úgy, hogy a support class, jelentkezhetünk „apródnak” egy profi mellé, segíthetjük, közben pedig tanulhatunk tőle.


[+]

Végül az utolsó a coach üzemmód – aki használja a TrainingPeaks platformot bringához, futáshoz vagy triatlonhoz, annak ez ismerős lehet, mert egy coach mások edzésével foglalkozhat. A coachok tehát jelenlegi vagy korábbi profi játékosok, akik edzéseket tartanak másoknak, pénzért. Egyelőre elég brutális, 30 dollár/órás díjakat láttunk, kérdés, hogy ez a későbbiekben változtatható lesz-e – reméljük igen. Mindenesetre a coach látja a hozzá jelentkezők játékát, statisztikáit, és ez alapján tanácsokat adhat, segíthet a gyenge pontok fejlesztésében. Ehhez videótelefon és más kommunikációs opciók is rendelkezésre állnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények