IFA 2016: számos újdonság a MEE audiotól

Hirdetés

A MEE audio, akiket sokáig MEElectronics néven ismerhetett a nagyközönség, idén második alkalommal látogatta meg az IFA kiállítást, tavaly is megnéztük a palettájukat, ezúttal azonban sokkal komolyabb standdal és számos új, kipróbálható termékkel próbálták elkápráztatni az arra látogatókat. Elsőként a sportfülhallgatókat néztük meg, hiszen a cég legnagyobb sikerterméke, az M6 is ehhez a termékvonalhoz köthető, ám az új modellek már nem jack csatlakozóval, hanem Bluetooth segítségével kapcsolódnak forrásukhoz. Az X6 Plus és X8 modellekről egyaránt elmondható, hogy korlátozottan csepp- és ütésállók, kényelmesen ülnek  a fülbe és headset funkcióval is bírnak. Utóbbi aptX-támogatással is kiegészül.

Eddigi legsikeresebb termékük az M6 sportfülhallgató volt, továbbra is foglalkoznak ezzel a termékkategóriával.
Eddigi legsikeresebb termékük az M6 sportfülhallgató volt, továbbra is foglalkoznak ezzel a termékkategóriával. [+]

Az alsóbb árkategóriákban az RX18 nevű filléres, hangsúlyos basszusokkal megáldott in-ear fülhallgatójukat kínálják, gyermekek számára pedig a KIDJAMZ2-t tudják nyújtani, aminek érdekessége, hogy került bele egy szülők által rejtett kacsolóval deaktiválható korlát, ami +85dB-re csökkenti az elérhető hangerőt, így próbálja elérni, hogy a csemeték ne süketüljenek meg rövid távon. Természetesen kék és rózsaszín árnyalatban is elérhető a feketén kívül, ami nyilvánvalóan kimondottan fontos ezeknél az eszközöknél.

A kikapcsolható hangerőkorlátos KIDJAMZ2 a szülőknek adhat némi nyugalmat, hogy a gyerek nem fogja megsüketíteni magát.
A kikapcsolható hangerőkorlátos KIDJAMZ2 a szülőknek adhat némi nyugalmat, hogy a gyerek nem fogja megsüketíteni magát. [+]

Nem friss kütyü a Connect névre hallgató audio transmitter, ami a tévénkhez képes kapcsolódni, mindazonáltal csak most tudtuk kipróbálni az XLR és jack csatlakozóval egyaránt megáldott terméket, amivel két darab Bluetooth hangkeltőt (legyen az fejhallgató vagy hangszóró) leszünk képesek csatlakoztatni a régebbi televíziókhoz. Nem kezeli külön a bal és jobb csatornát, tehát két hangszóró kezelésével még nem érdemes kimondottan terhelni, viszont a fejhallgatókkal jó barátságban van, és nem csak a MEE audio eszközeivel áll barátságban, más márka termékeivel is gond nélkül működik.

Tavaly láttuk, most azonban tesztelhettük is az aptX-képes Connectet.
Tavaly láttuk, most azonban tesztelhettük is az aptX-képes Connectet. [+]

Az új paletta csúcsát a Pinnacle P1 áll, ami a cég in-ear zászlóshajója. Hagyományos, 10 milliméteres dinamikus meghajtót kapott (nem is gondolkodtak hibrid megoldásban), impedanciája 50 Ohm, frekvenciaátvitele 20 - 20 000 Hz, legfőbb érdekessége pedig a cserélhető kábel, ami ezúttal nem csak azért hasznos, mert van hozzá headset és hagyományos vezeték is, hanem mert a fém fülhallgatóház kialakításának köszönhetően fül fölött és fül alatt is lehet hordani, így pedig nem keverednek össze a csatornák, amikor az alapvetően jobb oldali, fül feletti oldalt a bal oldalon, fül alatti kábelvezetéssel használjuk. A vásárlók egyedi, szériaszámmal ellátott bőrtokot, számos illesztéket (többek között Comply szivacsot) és két kábelt találnak a dobozban. A Pinnacle P1-ről hosszabb, részletesebb tesztet is közölni fogunk az oldalon.

A csúcsmodellről hosszabb tesztünk is várható a közeljövőben!
A csúcsmodellről hosszabb tesztünk is várható a közeljövőben! [+]

A magyar vásárlók továbbra is a német Amazon oldaláról szerezhetik be legegyszerűbben a gyártó termékeit, hazai disztribúció egyelőre sajnos nincs is tervben.

Hirdetés