IFA 2013 blog: fejre applikálható moziterem a Sonytól

Hirdetés

Volt amikor a piaci résztvevők nagy reményeket fűztek a különféle videoszemüvegekhez, de be kell látnia mindenkinek, hogy ezek egyelőre még nem igazán tudták megingatni a projektorok és a televíziók pozícióit. Ennek ellenére a gyártók egy része kitartóan próbálkozik, remélve, hogy egyszer végre összejön az áttörés. Közéjük tartozik a Sony is, amely cég már a harmadik generációs ilyen készülékét küldi karácsony előtt a boltokba.

Sony HMZ-T3W
Sony HMZ-T3W [+]

A HMZ-T3W típusjelzésű modell csupán 250 grammot nyom és két darab 1280x720 képpontos maximális felbontást produkáló OLED kijelző került bele. A sztereó 3D-s tartalmak megjelenítését is támogató szemüveg használat közben állítólag olyan hatást kelt, mintha húsz méteres távolságból nézne az ember egy 19 méteres mozivásznat. A modellbe négy előre programozott képi profil került, ám ha a felhasználó ezekkel nem elégedett, akkor a saját igényeihez igazíthatja a képarányt, az élességet, a kontrasztot, valamint a fényerőt.

Sony HMZ-T3W
Sony HMZ-T3W [+]

A 24p lejátszást támogató eszközhöz, a beépített 16 mm-es állítható fejhallgatója (frekvenciaátvitel: 4-27000 Hz, hangnyomás: 106 dB/mW) mellé más fej- vagy fülhallgatók is csatlakoztathatók, az integrált Virtual Surround technológia pedig a gyártótól kapott információk értelmében erőteljes, tiszta 360 fokos térhangzást produkál, legyen szó párbeszédekről, zenéről vagy különböző effektekről. A fejlesztők a játékosokra is gondoltak, hiszen a készülék ergonómiája lehetővé teszi, hogy a számítógép billentyűzete és az egér játék közben is látható legyen. A 3D-s moziszemüveg novembertől vásárolható meg, ám az áráról a Sony még nem szolgált konkrét információval.

A rendezvényen egy rövid időre alkalom nyílott kipróbálni a masinát. Egy nagyjából fél perces használatot erős túlzás lenne tesztnek nevezni, illetve hát valószínűleg direkt a termékre optimalizált tartalmat láthatott a nagyérdemű, de ettől függetlenül az első benyomások alapján egy egészen életképes megoldásnak tűnik a HMZ-T3W.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés