IFA 2012: Lenovo IdeaCentre dizájnos és kevésbé látványos egybegépek

A Lenovo különböző notebookjait már áttekintettük, így most nézzük meg az IdeaCentre sorozatba érkező All-in-One újdonságokat. Az A520 letagadhatatlan rokonságot mutat a népszerű A720-szal, viszont 23”-es képátlójával már nem olyan monumentális darab. Full HD felbontású IPS panelje egyidejűleg 10 ujjat képes érzékelni, így akár egyszerre többen is tapicskolhatják. Maga a számítógép a Fujitsu Esprimo X-hez hasonlóan itt sem a monitor hátában, hanem a talapzatban kapott helyet, így a kijelző meglehetősen tág határok között tekergethető, és akár az asztallal párhuzamos pozícióba is fektethető.


[+]

A középpontban egy Intel Ivy Bridge (Core i3/i5/i7) processzor áll, mellette 8 GB memória és maximum 1 TB kapacitású merevlemez található, a megjelenítésről pedig a processzorban lapuló HD Graphics 4000-es IGP gondoskodik. Az optikai meghajtó opcionálisan Blu-ray is lehet. A Lenovo IdeaCentre A520 All-in-One októberben landol a boltok polcain, vételára 999 dollártól indul.


[+]

A B szériás IdeaCentre B340, B345 és B545 egybegépek már messze nem olyan dizájnos teremtések, mint az A520, cserébe vételáruk 400 dollárral olcsóbban kezdődik, ami nem elhanyagolható szempont. A klasszikus monitorba integrált megoldásokat VESA furatokkal is ellátták, így nem feltétlenül kell a saját lábaikon állniuk.


[+]

A B340 és B345 egyaránt Full HD felbontású 21,5”-es panelt kaptak, és végre az unalomig ismételt Intel Ivy Bridge processzor mellett négymagos AMD APU-val is lehet majd rendelni őket. Amennyiben az integrált grafikus alegység nem elégítené ki az igényeket, úgy NVIDIA GeForce 615 (B340) vagy AMD Radeon HD7470A (B345 és B545) dedikált VGA-k közül lehet választani. A Radeonok párosításánál Dual Graphics módra is van lehetőség. A B340 és B345 első ránézésre megegyeznek, specifikációjuk is szinte azonos, viszont a B340-ben a TV-tuner egység a számítógéptől teljesen függetlenül működik, vagyis a Windows 8 operációs rendszer elindítása nélkül is képes teljes értékű tévéként funkcionálni.


[+]

A B545 a maga 23 hüvelykes képátmérőjével már az eggyel nagyobb méretkategóriát gazdagítja, de felbontása továbbra is 1920x1080 pixel. Képességei kistestvéreihez hasonló, azonban a gyártó az NVIDIA 3D Vision technológiát is beépítette, amely megfelelő tartalom esetén a mellékelt két szemüveg segítségével válik élvezhetővé. Ez nem csak játékok esetében, de opcionális Blu-ray-olvasójának köszönhetően filmnézéskor is jól jöhet. HDMI ki- és bemenet mellett a TV-tuner itt is megtalálható, ez azonban nem képes „egyénizni”, az operációs rendszer alól szoftveresen kell életre kelteni.

A Lenovo IdeaCentre B340 és B345 októberben válik elérhetővé 599 dolláros indulóáron, a B545 699 dollárért pedig egyes országokban már egy ideje elérhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés