IFA 2010: kreatív hangrendszerek a Creative-tól

Az utóbbi időben nem túl sok hír érkezett a Creative újdonságairól, viszont az IFA kiállításon bőven behozta a formális lemaradást a cég, és sok friss, illetve pár korábban megjelent terméket mutattak be a nagyközönség előtt.

Hirdetés

Manapság nagyon népszerűek a vezeték nélküli billentyűzetek, egerek, fejhallgatók, így a Creative úgy döntött, még több kábeltől szabadítja meg a felhasználókat. A D220W típusú vezeték nélküli hangszóró akár 30 métere is lehet a vevőegységtől, ami egyébként a Sound Blaster Wireless nevet viselő USB-s adapter lesz. Nincs szükség tehát kábelezésre, csupán bekapcsolni a készüléket, és máris élvezhetjük a zenét. Sőt, egy vevővel nem csak egy hangszóró párosítható, hanem több is, ráadásul a GigaWorks T20W 2.0 hangszórók és a Sound Blaster Wireless fejhallgatók is használhatók a rendszerrel. A fényes fekete burkolatú Creative D220W hamarosan kapható lesz 170 dolláros, illetve 130 eurós áron.

Creative D220W [+]
Creative D220W [+]

Ugyancsak vezeték nélküli a Creative T12 Wireless készlet, mely egy olyan 2.0-s hangrendszer, ami képes együttműködni a legtöbb kompatibilis sztereó Bluetooth eszközzel. A jó minőségű hangzásért a BassFlex technológia és az apr-X audiokodekek alkalmazása felel. A hangszórókhoz használható a számítógép vagy a mobil eszköz saját Bluetooth adaptere, vagy a Creative BT-D1 USB, illetve a BT-D5 iPod transmittere is. A T12 vezeték nélküli hangrendszer 80 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba.

Creative T12 Wireless [+]
Creative T12 Wireless [+]

Creative BT-D1 USB Transmitter és BT-D5 iPod Transmitter [+]
Creative BT-D1 USB Transmitter és BT-D5 iPod Transmitter [+]

Érkezett pár új fejhallgató is, köztük a HQ-1450-es és HQ-1600-as típusok. Az előbbi megoldás négyféle fiatalos színnel és mintával kapható. A könnyű, kompakt Supra-Aural dizájnnak köszönhetően a mindennapokban is jól használható, kényelmes viseletű termékkel van dolgunk. Az 1,2 méteres kábele egyedi, lapos kialakítású, ami megakadályozza annak összegubancolódását. A hangzásról a 30 mm-es átmérőjű, vékony, neodímium mágneses hangszórók, a rézbevonatos alumínium drótos lengőtekercs és az aranybevonatos jack csatlakozók gondoskodnak. A HQ-1450 ára 30 euró lesz.

Creative HQ-1450
Creative HQ-1450

Pillekönnyű, mindössze 180 grammos a HQ-1600-as modell, ami a gyártó szerint nagyon jól ki tudja zárni a környezeti zajokat. A fület körbeölelő párnázás kényelmes viseletet és jó izolációt biztosít, így a zene igazán élvezhetővé válik. Jó minőségű, 40 mm-es neodímium mágneses hangszórók találhatók benne, amelyek a HQ-1450-eséhez hasonló lengőtekerccsel rendelkeznek. A 40 eurós árcédulával rendelkező újdonság hamarosan megvásárolható lesz.

Creative HQ-1600
Creative HQ-1600

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés