IFA 2010: az első 21:9 képarányú 3D tévé

A holland vállalat a tavalyi év elején mutatta be első 21:9 képarányú LCD tévéit. A termékeket úgy harangozták be, hogy forradalmasíthatják a televíziózást, hiszen a Philips elmondása szerint a rendkívül széles képernyővel élethűbben lehet reprodukálni a mozis élményeket.

Nos, az új tévék nem váltották meg a világot, ám mindennek ellenére a gyártó bízik a sikerben. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a berlini IFA-n bemutatták a 3D-s tartalmak megjelenítésére képes verziót.

A LED-es háttérvilágítású, LCD technológiára épülő modell a divatnak megfelelően képes a különféle webes tartalmak megjelenítésére, és lehetővé teszi a vezeték nélküli kapcsolat megteremtését a különféle külső médiaeszközökkel. A Platinum szériába tartozó televízió 58 hüvelykes képátlóval bír, képes a Local Dimmingre, és megkapta a 400 hertz interpolációs technológiát is.

Philips 21:9 Platinum Series
Philips 21:9 Platinum Series

Az újdonságot kiegészítették a vállalat saját fejlesztésű eljárásával, az Ambilighttal. Ennek lényege, hogy a tartalomtól függően különféle színű fények villannak fel a keretbe épített fénykibocsátó diódáknak köszönhetően, amely látványos végeredménnyel jár, és állítólag különleges élményt eredményez.

A Cinema 21:9 Platinum várhatóan még ebben a hónapban megvásárolható lesz, potom 4200 eurót kell majd érte fizetni.

Előzmények

Hirdetés