IBC: egyedi billentyűzetek a kreatív tartalmak előállítóinak

Hirdetés

Olyan egzotikus cégeket is megismerhetünk az IBC-n, mint a Logickeyboard, amelyet 2002-ben Dániában alapítottak. A kifejezetten rétegigénynek tűnő, egyedi billentyűzeteivel hódító vállalkozás elmondása alapján exponenciálisan nő a kereslet termékeik iránt. Portfóliójuk billentyűzetekből, matricákból és könnyedén illeszthető billentyűzetborításokból áll, kifejezetten a kreatív ipar számára.

A legújabb Vegas Próhoz készült billentyűzet
A legújabb Vegas Próhoz készült billentyűzet (forrás: Logickeyboard) [+]

Aki szoftveres videóvágásra adja a fejét, rengeteg billentyűkombinációt kell, hogy megtanuljon. A Logickeyboard megoldást kínál a legismertebb szoftverek könnyebb használatához, van az Apple Final Cut Pro szériához, az Adobe termékekhez, vagy éppen a Sony Vegas Próhoz készült billentyűzetük és matricaszettjük, de megtalálható a kínálatban a Davinci Resolve, a Quantel, vagy az Autodesk programokhoz készült változat is.


[+]

A hanganyagokkal dolgozók is találnak megfelelő billentyűzetet ha (többek között) az Apple Logic, a Steinberg Cubase & Nuendo, vagy az Avid szoftverét használják, emellett a grafikusok is segítségül hívhatják az Adobe termékek, az Apple Aperture vagy a Maxon Cinema 4D Studio használata során a cég klaviatúráit.

A billentyűzetborítások 30 és 50 euró között, az önálló billentyűzetek 100 euró körül mozognak, de a gyártó azt ígéri, a hatékonyság növelésével megtakarított idő révén a termékek rekordgyorsasággal hozzák vissza az árukat.

Azóta történt

Előzmények