Hirdetés

A Hynix hivatalosan is bejelentette a HBM tömeggyártását

A Hynix bejelentette, hogy az AMD-vel közösen kifejlesztett HBM memóriának hivatalosan is megkezdődött a tömeggyártása, amely persze a gyakorlatban már egy ideje tarthat, hiszen a következő héten az első rá épülő termékek is elérhetők lesznek. A bejelentés főleg annak szól, hogy a Hynix mostantól minden érdeklődőt kiszolgál, és várják is a jelentkezőket. Persze ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni, de a fejlesztések mostantól felgyorsíthatók.

Hirdetés

Mivel a HBM egy JEDEC szabvány a memóriagyártó nagy előnnyel keresheti magának a partnereket, mivel a konkurens technológiák még nincsenek szabványosítva, miközben ez a legtöbb érdeklődő számára fontos szempont.

A HBM-ből egyelőre egy verzió érhető el, amely a 4Hi kategóriás 1 GB-os opció. A termék 1,2 V-os üzemfeszültségen dolgozik, továbbá az 1 GHz-es effektív órajelével az 1024 bites buszon keresztül 128 GB/s-os sávszélességet kínál.

A Hynixtól megtudtuk, hogy a 4Hi kategóriás 1 GB-os HBM memória négy darab 256 MB-os lapkája 29 nm-es gyártástechnológiával készül, amivel a cég elsődlegesen a biztonságra játszott. Az alkalmazott node-ot nagyon ismerték a mérnökök, így kevesebb volt a hibalehetőség is. Azt is sikerült kiderítenünk, hogy a HBM aktuális verziója még nagyon sokáig elérhető lesz, mivel sokan nem szeretnék megkockáztatni a HBM2 implementálását, mindenféle korábbi tapasztalat nélkül. Az efféle technológiák alkalmazásának nehézségei miatt több érdeklődő is inkább a már kitesztelt HBM verziót választaná.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés