Máris három rekordot jegyezhet a legkisebb AMD Cezanne APU

Az AMD Ryzen 5 5300G Y-Cruncher, Geekbench és GPUPI bechmarkokban tört az élre a HWBot tabelláján.

Az AMD Cezanne APU-k polcokra kerülését követően nem kellett túl sokat várni, hogy megszülessenek a hozzájuk köthető első (nemzetközi visszhangú) benchmark rekordok, ám e fegyvertény megvalósulásához a sajnos továbbra is csak OEM szinten elérhető, négymagos/nyolcszálas AMD Ryzen 5 5300G adott táptalajt, noha az új BIOS-ok sokat segítettek az említett modell tavaszi startja óta.

(forrás: safedisk @ HWBot) [+]

A dél-koreai származású, Safedisk néven ténykedő, elismert tuninghuszár némi folyékony nitrogén közbeiktatásával nem kevesebb, mint 5523 MHz-ig tornázta fel a Radeon Graphics IGP-vel szerelt processzor órajelét, amihez egy ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap és 16 GB, CL 14-14-14-28-1T időzítésekkel dolgozó G.Skill Ripjaws V DDR4-2066 memória (plusz egy mérési szempontból irreleváns NVIDIA GeForce GT 710 videokártya, meg egy 240 GB-os, AHCI módban üzemelő Apacer SSD) nyújtott segítő kezet egy 2 kilowattos Enermax MaxRevo tápegység vigyázó tekintetétől kísérve. A tesztekbe egy adag Arctic MX-5 hővezető paszta is besegített.


(forrás: safedisk @ HWBot) [+]

A -115 °C-ra hűtött Ryzen 5,4 GHz-en ketyegve 53 másodperc 681 ezredmásodperces időt produkált Y-Cruncherben, ami lényegesen gyorsabb a korábbi négymagos csúcsot elkövető, 6,4 GHz-ig húzott Intel Core i7-7740X eredményénél. 5,2 GHz-es frekvencián mintegy 2 százalékos előnyt sikerült kicsikarni Geekbenchben a 32200 ponttal, míg 2 perc 2 másodperc 651 ezredmásodperccel több, mint egy perccel lett lekörözve a 7 GHz-en kínzott, előbb említett i7-es GPUPI 1B alatt.


(forrás: HWBot) [+]

Úgy látszik, az újgenerációs chipben kellemes tartalékok vannak, így még eggyel gyarapodott azon okok listája, amiért örvendetes volna, ha a kis 5300G is megtalálná az útját a dobozos termékek piacára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés