Hirdetés

Hűtés a gépnek, hűtés a felhasználónak

Hirdetés

Érdekes kiegészítővel rukkolt elő a főleg házairól ismert NZXT. Ezúttal azoknak kíván megoldást nyújtani, akik egy jó áttekinthető, könnyen kezelhető hűtés vezérlőt szeretnének, de a számítógépházban már nincs bővítőhelyük egy 5,25-ös modul beszerelésére. A Sentry LXE erre tökéletes lehet, hiszen egy külső egységről van szó, ami ugyan most az asztalról fog némi helyet elvenni, viszont legalább így egy méretes, színes érintőkijelzővel láthatták el. A szálcsiszolt alumínium burkolatba zárt Sentry-n nyomon követhető a házba szerelt ventilátorok fordulatszáma, a hőmérsékletek, amihez öt-öt érzékelő és az összeköttetést biztosító bővítőkártya áll a felhasználók rendelkezésére. Ezen felül kijelzi a dátumot, időt, a hét napját is. Az NZXT látványos Sentry LXE készüléke hamarosan kapható lesz, az ára 60 dollár.

NZXT Sentry LXE [+]
NZXT Sentry LXE [+]

A napokban hivatalosan is bejelentett Cooler Master V6 GT mellett egy hasonló kialakítású, bár kicsit nagyobb hűtő is napvilágot látott a cég kínálatában, amely szimplán a V6 nevet kapta. A szám természetesen a hőcsövek mennyiségére utal, a kialakítás pedig nem meglepő módon egy gépkocsi motorjára emlékeztet. A 6 mm átmérőjű réz csöveken aszimmetrikus alumínium lamellák sorakoznak, amik közül DynaLoop csapágyas, 120 mm-es, vörös LED-es ventilátor távolítja el a meleg levegőt.

Cooler Master V6 [+]
Cooler Master V6 [+]

A légkavaró fordulatszáma 800 és 2200 rpm között szabályozható, zajkeltése ekkor minimum 15, maximum 38 dB(A) -s lehet. A V6 tömege 805 grammos, méretei pedig 131,5 x 120 x 165 mm-esek. Felszerelhető az LGA775, 1156, 1366 és az AMD AM2(+), AM3 foglalatok mindegyikére. Az ára még ismeretlen, de megjelenése pár héten belül várható már.

A Cooelr Master V6 talpa [+]
A Cooelr Master V6 talpa [+]

Az Arctic két új terméke az előzők után kicsit komolytalannak tűnik, de ezúttal is ventilátorokról van szó, amik célja a hűtés. Igaz, nem feltétlenül a gép hűtése, hanem inkább a felhasználóé. A nyári kánikulában igen hasznosak bizonyulhat az Arctic Breeze Pro és a Breeze Mobile. A Pro modell egy USB-ről üzemelő asztali szélkerék, ami egyúttal négy portos USB hubként is használható. A nagyobb energiaigényű eszközök ellátására tápegység is kapcsolható hozzá. A feje tekergethető, forgatható, bármilyen szögbe be lehet állítani. A 92 mm-es ventilátor fordulatszáma 800-tól 1800 rpm-ig szabályozható is. 15 euróba kerül ($20).

Arctic Breeze Pro [+]
Arctic Breeze Pro [+]

A Breeze mobile egyszerűbb kialakítású, de feladata ugyanaz. Ez csupán egy USB csatlakozóból, a flexibilis szárból és a 92 mm-es ventilátorból (1700 rpm) áll, így notebook mellé tökéletes lehet, utazás közben jó szolgálatot tehet. Az ára 8 euró ($10).

Arctic Breeze Mobile [+]
Arctic Breeze Mobile [+]

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés