Saját chipgyártással szemez a Huawei

A Financial Times riportja szerint a Shanghai IC partnereként vágnának bele a projektbe, leghamarabb az idei év végén.

Hirdetés

A Huawei számára az USA szankciói miatt gyakorlatilag lehetetlenné vált a saját lapkákra való építkezés, hiszen a bérgyártók jó része használ olyan technológiát, amely az Egyesült Államokból származik, így licencre van szükségük ahhoz, hogy kiszolgálják a kínai céget, amit az esetek döntő többségében nem kapnak meg.

A Financial Times azonban egy friss riportban arról számolt be, hogy a Huawei a Shanghai IC partnereként saját kézbe veszi a chipgyártást, és ebbe már nem lehet beleszólása az USA-nak, hiszen a felhasznált technológiák egyike sem származik onnan.

Ez így jól hangzik a kínai cég számára, de valójában nem véletlen, hogy a vezető bérgyártók az Egyesült Államok technológiáira építenek, mivel ezek teszik lehetővé az élvonalbeli fejlesztések használatát. A Financial Times úgy tudja, hogy az első lapkát az idei év végén kezdik el gyártani, de csak 45 nm-es eljáráson, ami több generáció hátrányt jelent. A következő év végére elérhető lehet egy 28 nm-es eljárás is, de még ez is eléggé gyenge alternatívának számít, ami a Huawei versenyképességére mindenképpen hatással lesz.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés