Hirdetés

Profi szintre emelte a VR headsetjét a HP

A Windows Mixed Reality Professional Edition leginkább a körítésben és a szoftverekben kínál többet az alapverziónál.

A HP új VR headsetet jelentett be, amelyet leginkább a Z4-es munkaállomásuk mellé szánnak, de persze használható bármilyen modernebb PC-hez.

Hirdetés

A Windows Mixed Reality Professional Edition két darab 2,89 hüvelykes LCD kijelzőt kapott, amelynek meghajtása HDMI 2.0-s interfészen keresztül történik, a felbontásuk pedig 1440x1440 pixel. Ezzel két szemre levetítve 2880x1440 képpontban történik a leképezés, míg a látószög nagyjából 100 fokos. A vertikális frissítési frekvencia függ a számítógéptől is, ugyanis HDMI 2.0-s kimenet mellett elérhető a 90 Hz, de HDMI 1.4-gyel be kell érni 60 Hz-cel.


[+]

A fejkövetést 6DoF mozgásérzékelés biztosítja, vagyis a headset teljesen önálló, nem szükséges külső érzékelő a fej pozíciójának meghatározásához, továbbá van még rajta két előlepi kamera a kiterjesztett valósághoz, illetve két kontroller is a csomag része.

A technikai specifikációk alapján a Professional Edition verzió nem sokban különbözik a normál modelltől. A kialakítás tekintetében azonban viszonylat sok az eltérés. A legfontosabb újítás, hogy az arcra tapadó párnácska leszedhető és könnyen tisztítható, ami eléggé fontos igény olyan környezetben, ahol egy headsetet többet is használnak, továbbá a HP tartalékpárnákat is biztosít. Emellett a fejre történő rögzítést elősegítő keret mérete is nagyon gyorsan megváltoztatható, így könnyen hozzáigazítható a headset az eltérő fejméretekhez.


[+]

A Professional Edition igazán a szoftveres fronton próbál kitűnni, így a csomag része a VR Launch Kit, ami a VR tartalomtervezést segíti különböző szoftveres eszközökkel. Mindezért a HP 449 dollárt kér.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés