Hirdetés

Tovább bővíti vállalati, nagyteljesítményű tintasugaras flottáját a HP

Hirdetés

A HP a tavalyi év végén mutatta be a Officejet Pro X névre hallgató tintasugaras nyomtatóját, ami 70 lap/perces nyomtatási sebességével kategóriájában minden rekordot megdöntött. A vállalat akkor négy készüléket dobott piacra, amiből kettő a 3-10 fős, míg a másik kettő a 5-15 felhasználós környezet kiszolgálására képes, ami jellemzően már a lézeres készülékek terepe volt. A HP-nál azonban úgy látják, hogy a tintasugaras nyomtatási technológia a vállalati felhasználás során is képes megállni a helyét, mi több, összességében véve jóval olcsóbban üzemeltethetőek, mint lézeres társaik. Ezt erősítendő a HP most két további, még nagyobb tudású készülékkel bővített az említett 5-15 fős munkacsoportok számára kialakított kínálatot: az Officejet Enterprise Color X555 nyomtatókkal és az X585 multifunkciós készülékekkel.

HP Officejet Enterprise Color X555 és X585 HP Officejet Enterprise Color X555 és X585
HP Officejet Enterprise Color X555 és X585 [+]

Mint azt az Enterprise név is sugallja, az újdonságok esetében kifejezetten a vállalati igényeket helyezték előtérbe, azaz megkapták a HP teljes vállalati LaserJet funkciókészletét, ami egy igen sokrétű funkció- és szolgáltatáscsomagot jelent (vállalati szintű biztonság és flotta menedzsment, mobil nyomtatási megoldások, merevlemez opció, érintőkijelző, billentyűzet (a flow modelleknél), FutureSmart firmware, WebJetadmin, Universal Printer Driver, munkafolyamatokat támogató funkciók). Mindezt a már jól ismert technológiákra alapozták, mint az Officejet Pro X esetében korábban már részletezett, 70 lap/perces PageWide nyomtatómű és a tavalyi flow modelleknél debütáló újfajta EveryPage és Precision Feed másoló- és laptovábbító mechanika. Ezeket most nem részleteznénk, hiszen korábbi híreikben alaposan. Összességében véve az új, vállalati színes nyomtatási platformot a HP úgy jellemzi, mintha lézernyomtatók lennének, csak éppen a nyomtatás feleannyiba kerülne, hiszen a sebesség, a funkciók, a nyomatminőség és a nyomat tartóssága terén a lézeres gépeket idézik, de az üzemeltetésük olcsóbb, hiszen jóval kevesebb (mozgó) alkatrészből állnak és kevesebbet is fogyasztanak.

HP Officejet Enterprise Color X555 extra kiegészítőkkel
HP Officejet Enterprise Color X555 extra kiegészítőkkel [+]

Rátérve a konkrét termékekre, az egyfunkciós, tehát kizárólag nyomtatást kínáló masinák szempontjából az X555dn és X555xh lesz elérhető. A kettő között csupán a beépített merevlemez lesz az eltérés.  Az X555 sorozat egyes tagjainak részletezett tudása és összehasonlítása a gyártó oldalán érhető el (PDF formátumban). A multifunkciós masináknál az X585dn mellett a faxolásra is képes X585f, valamint az integrált billentyűzettel, egymenetes duplexre képes ultrahangos ADF-fel és beépített OCR-rel ellátott X585z (flow) készülék lesz hozzáférhető. Az X585 modellek részletes adatlapja itt tekinthető meg (szintén PDF-ben). A készülékek hazai árazása egyelőre még nem ismert.

HP Officejet Enterprise Color X585z: a csúcsmodell
HP Officejet Enterprise Color X585z: a csúcsmodell [+]

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés