2019. augusztus 22., csütörtök

Szponzorunk

Útvonal

Hírek » Ház/Táp rovat

Hosszú és magas házak a nyárra

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: TechConnect

Eltérő, de méretes koncepciók a SilverStone és a Lian Li műhelyéből.

Hirdetés

Manapság egyre kevesebb újdonságot tudnak kitalálni a házgyártók, ám a SilverStone és a Lian Li becsületére legyen mondva, hogy ők legalább próbálkoznak. Persze kérdéses, hogy az újfajta koncepciók mennyire lesznek kelendőek, de a fejlődést az innovatív megoldások tartják életben, így örömteli látni, hogy az egészen abszurd pókszerű ötleteken kívül használható megoldásokkal is előállnak a vállalatok.


Lian Li TYR PC-X2000F (forrás: TechConnect) [+]

A Lian Li az év eleje óta nagyon aktív, hiszen temérdek új házat dobtak piacra. A gyártó a nemrég bemutatott toronyházának koncepcióját vitte tovább, ám a TYR PC-X2000F jelzésű megoldás az elődnél jóval nagyobb méretben szeretne hódítani. A termék a tágas belsőnek köszönhetően Extended ATX, ATX vagy microATX méretű alaplapot fogad, az újszerű elrendezésnek köszönhetően pedig a négy darab 5,25 colos rekesz oldalról érhető el. A 3,5 hüvelykes adattárolókról sem kell lemondani, hiszen 7 darab rejtett fiók fogadja majd őket.


Lian Li TYR PC-X2000F (forrás: TechConnect) [+]

A 695 mm magas, 240 mm széles és 442 mm mély házban összesen öt darab 14 cm-es ventilátor található, melyek közül a meleg levegőt a két hátulsó távolítja el, míg a friss légáramlatokat az elől elhelyezett LED-es világítással rendelkező egységek szolgáltatják. A 11,7 kg-os terméken az I/O panel felül kapott helyet, és a hangkimeneten, illetve a mikrofonbemeneten kívül négy darab USB 3.0 és egy eSATA csatlakozóval rendelkezik.

A Lian Li TYR PC-X2000F a hónap legvégén kerül forgalomba, ám nem biztos, hogy mindenki rohanni fog érte a boltokba, hiszen az ajánlott fogyasztói ára 540 dollár lesz.

A SilverStone egy apróbb frissítéssel állt elő, mely a korábban bemutatott Fortress FT02 modellre épül. Az előbbi megoldás red/black jelzésű változata a pirosra festett belsőn kívül gyakorlatilag nem különbözik az alapmodell fekete verziójától, ám fontos megjegyezni, hogy a vagány színezéssel megvadított újdonság limitált példányszámban készül, arról azonban nincs információ, hogy ez pontosan mekkora mennyiséget takar.

SilverStone Fortress FT02 LE
SilverStone Fortress FT02 LE (forrás: TechConnect)

A Fortress FT02 LE már elérhető a nagyobb webáruházakban, az árcédula pedig 225 euró körül alakul, ami nem sokkal több az alapmodell 200 eurós árszintjéhez viszonyítva. A termékről készült további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.