Hordozható konzol a VIA-tól

A VIA Technologies egy hordozható játékkonzol tervét mutatta be az E3 szakkiállításon. Az Eve névre keresztelt koncept az első olyan mobil játékgép, amely x86-os processzorra épül. Amint azt Richard Brown, a tajvani vállalat marketingalelnöke hangsúlyozta: az új konzolok bevezetésekor többnyire az egyik legnehezebb feladat a játékfejlesztők megnyerése az új architektúrának, ám az Eve esetében erre nincs szükség, hiszen a készülék PC-s játékok ezreit képes futtatni.


A Windows XP Embedded operációs rendszert futtató konzolban egy 533 MHz-en üzemelő VIA Eden-N processzor és a CN400 lapkakészlet dolgozik – munkájukat 128 MB DDR266 SDRAM és egy 20 GB kapacitású mini merevlemez segíti. A megjelenítésről egy 4 colos, 640 x 480 pixel felbontású LCD-kijelző és a chipkészletbe integrált S3 Graphics UniChrome Pro grafikus mag gondoskodik, míg a hangot a hat csatornát támogató VIA Vinyl rendszer biztosítja. Képességeinek köszönhetően a gép – gyakorlatilag minden elérhető formátummal megbirkózó – multimédiás lejátszóként is használható.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az OEM-gyártók érdeklődnek-e a készülék iránt, és ha igen, mikor várható az Eve alapú játékgépek megjelenése.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés