Hízókúrán az Intel SSD-i

A partnerektől származó információk szerint Intel az év végéig jelentősen növelné SSD termékeinek tárkapacitását. A gyártó jelenleg az X25-E és X25-M sorozattal támadja az adattárolók piacát. Az előbbi széria a vállalati szegmensbe készül, míg az utóbbi elsősorban az asztali keresletet kívánja fellendíteni.

Hirdetés

A vállalati megoldások a Lyndonville kódnéven fejlesztett termékekkel frissülnek, melyek 34 nm-es MLC NAND flash lapkákat tartalmaznak, és 100, 200, illetve 400 GB-os kapacitással kerülnek forgalomba. Érdemes megjegyezni, hogy a jelenlegi felhozatal 50 nm-es SLC NAND flash chipekre épül, ám csak 32 és 64 GB-os tárhellyel rendelkeznek. A teljesítményről még nincs információ, de az új meghajtók jobb vezérlést kapnak, így jó esély van rá, hogy hozzák az előd paramétereit.

Az asztali vonal friss versenyzői a hónap elején bemutatott, 25 nm-es gyártósorokon készülő MLC NAND flash lapkákra épülnek, a tárkapacitásuk pedig 160, 300 és 600 GB lesz. A 2,5 hüvelykes meghajtókon kívül az Intel gondolt az ultravékony notebookokban felhasználhatókra is, amelyek 1,8 colos mérettel rendelkeznek, és 160 valamint 300 GB-os méretben érkeznek. Várhatóan az árakra érzékeny vásárlók is megtalálják a számításukat a 80 GB-os, X25-V jelzésű modellben.

Az új generációs Intel SSD-k az év vége felé jelennek meg, a fogyasztói árakról nincs információ, ám ez nem meglepő hónapokkal a megjelenés előtt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés