A hétvégén kerül megrendezésre a hatodik játéktörténeti kiállítás

Nemrég számoltunk be arról, hogy 2014. október 18-19-én kerül megrendezésre a hatodik Retro video- és kvarcjáték kiállítás, mégpedig az alábbi címen: 1153 Budapest, Eötvös utca 64-66., Csokonai Művelődési Központ.

Hirdetés

A kétnapos rendezvényen a Csokonai Művelődési Központ nagyterme és kisebb helyiségei a 70-es, 80-as és 90-es évek hobbiszámítógépeivel, video- és kvarcjátékaival lesz megtöltve. Megtekinthetők lesznek a még fekete-fehér tévéken használt PONG (tévéfoci, tévétenisz, pálcika tenisz) gépek, a Commodore, Sinclair és Atari hobbiszámítógépek, a SEGA és Nintendo párharcának jeles képviselői, a kilencvenes évek konzolforradalmának meghatározó darabjai, és persze a hazai iskolaszámítógép program szinte minden egyes darabja. Az összes termék nem fog működni, de nagyjából két tucat megoldás kipróbálható lesz a teljes nosztalgia érdekében.

A hordozható videojátékok külön szekcióban kerülnek bemutatásra. Itt a korai 70-es évekbeli LED és vákuum fluoreszcens kijelzős készülékek mellett a 80-as évek LCD-s forradalmát beindító Nintendo Game & Watch kvarcjátékok és kortársaik, valamit a 90-es években virágkorukat élő cserélhető kazettás (Gameboy, Gamegear, Lynx, stb.) készülékek is megtekinthetők lesznek pár termék kipróbálásának lehetőségével.

A rendezvényen mindkét napon lesz retró kvíz vetélkedő, ahol a játékosok próbára tehetik retrós tudásukat, illetve vasárnap kerül sor a PONG bajnokságra, amihez egy eredeti Videoton PONG készülék szolgáltatja az alapot és ezt a nyertes a verseny végén nyereményként haza is viheti.

A rendezvénnyel kapcsolatban fontos információ, hogy szombaton délelőtt 10-től este 22 óráig, míg vasárnak délelőtt 10-től délután 18 óráig tart a kiállítás. Egy napra vonatkozóan a felnőtt jegy 800 forint, a 14 aluliak számára szánt gyerek jegy 500 forint, míg a két felnőttre és egy gyerekre vonatkozó családi jegy 1600 forint. Lehetőség van kétnapos jegy vásárlására is, amikor is az előbbi árak rendre 1400, 800 és 2800 forintra módosulnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés