Hirdetés

Hétkezdő hűtő-körkép

Az őszi hónapokra sem hagyja cserben a felhasználókat a Xigmatek, ezúttal rögtön két processzorhűtőt is piacra dobott. A Loki SD963 egy alsó-közép árkategóriás típus, amely kinézete a szokásos dizájnt követi, azaz U alakú, függőleges hőcsövek, vízszintes lamellák, oldalt pedig egy ventilátor. Méretei 92 x 50 x 134 mm-esek, tömege pedig 330 gramm. Csövekből három van, egyenként 6 mm-es átmérővel, amik a CPU-maggal közvetlenül érintkeznek alul. A sűrű lamellák alumíniumból készültek, amik közül a 92 mm-es légkavaró 1200-2800 rpm-es fordulatszámon pörögve fújja kis a felmelegedett levegőt. Zajkeltése ekkor 20 és 28 dB(A) közt változik. A Loki kialakítása lehetővé teszi egy második ventilátor felszerelését is egyébként. A vibrációs elkerülése érdekében a szélkereket a hűtőbordához rögzítő csavarok gumírozottak. Szinte mindegyik manapság forgalomban lévő foglalatra felszerelhető, így az Intel LGA1366, LGA1156, és az AMD AM2(+), AM3, LGA775 aljzatokra is.

Xigmatek Loki SD963
Xigmatek Loki SD963

A második hűtő Gaia SD1283 néven fut, amely méretesebb kisebb testvérénél, 460 gramm tömegű, de kiterjedésében is túlszárnyalja, 120 x 50 x 159 mm-es. Ebben is három, a maggal közvetlenül érintkező hővezető cső van, ám ezek 8 mm-esek. A ventilátor 120 mm-es, és 800-tól 1500-ig terjed a fordulatszáma 16-tól 24 dB(A)-s zajkeltésig. Egyelőre sem ennek, sem a Loki áráról nem érkezett információ.

Xigmatek Gaia SD1283
Xigmatek Gaia SD1283

Az érintőképernyő és a ventilátorszabályzó összeházasítására már láthattunk egy érdekes példát, ráadásul nem is olyan régen, hiszen alig pár napja mutatkozott be az Aerocool megoldása. Az a készülék inkább a játékos réteget célozta meg, ám azért az átlagfelhasználónak túl csicsásnak tűnhet. A Lamptron hasonló terméke viszont abszolút szimpatikus, letisztult kinézetű kontroller.

Lamptron FCT Touch - valóban letisztult [+]
Lamptron FCT Touch - valóban letisztult [+]

Az FCT Touch modell világos vagy sötét szálcsiszolt fémből készült előlapját CNC marással alakítják ki, maga az érintőképernyő pedig 118 x 31,5 mm-es méretű. Ezen kívül semmi gomb, kapcsoló vagy potmétert nem találunk rajta. A Touch hat darab, egyenként 30 wattos csatornát képes kezelni. Az utolsó negyedévre várható a megjelenése, az áráról emiatt még korai beszélni, egyelőre nem ismert.

Lamptron FCT Touch [+]
Lamptron FCT Touch [+]

Előzmények

Hirdetés