Hetekkel csúszik az Oculus Rift előrendelések szállítása

Még a hónap elején számoltunk be arról, hogy káoszba fulladt az Oculus Rift és a HTC Vive szállítása. Sajnos mindkét termék startjával problémák merültek fel, és eddig az érintettek leginkább tűzoltást végeztek, de az Oculus – a korábbi ígéretükhöz híven – a tegnapi napon frissítette a felhasználók előrendelési státuszát.

Az új időpontoknak senki sem örül, mert elveszett az a remény is, hogy a problémákon gyorsan úrrá lesz a cég. Sajnos a helyzet úgy néz ki, hogy a márciusi szállításra vonatkozó előrendelések leghamarabb májusban teljesülnek, míg az áprilisra és júniusra vonatkozók előreláthatólag 6-8 hetes késést szenvednek el. A Kickstarter kampányt támogatók is lemondhattak a márciusi szállításról, mivel számukra csak augusztusban érkezik meg a végleges Oculus Rift.

A sok rossz hír mellett talán megnyugtatónak számít az, hogy a virtuális valóság "fogdosásához" tervezett Oculus Touch kontroller szállítása júniusban kezdődik meg. Ezt a kiegészítőt külön lehet majd megvásárolni az Oculus Rift mellé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés