2017. október 17., kedd

Útvonal

Hírek » Adattároló rovat

Héliummal 8 TB-ig kapaszkodnak a WD otthoni merevlemezes termékei

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A végfelhasználóknak szánt termékcsaládok legnagyobb kapacitású tagjai is megkapják a HelioSeal technológiát.

A WD 2012-ben jelentette be, majd 2013-ban bocsátotta piacra első merevlemezét, amiben bevetették a héliumot. A nemesgáz használata számos előnnyel jár, és mi sem jobb bizonyíték erre, hogy a gyártó mind a mai napig használja ezt a megoldást, és nemrég a Seagate is bejelentette, hogy első héliumos winchesterük készen áll a bevetésre.

Hirdetés

Mivel a HelioSeal, mint megoldás már bizonyította rátermettségét az üzleti felhasználásra szánt WD merevlemezekben, ezért a cégnél úgy döntöttek, hogy itt az ideje beveti a végfelhasználók által elérhető termékcsoportokban is. Egészen pontosan ez az jelenti, hogy 2016 első felében megjelennek a 8 TB-os kapacitású héliumos egységek a My Cloud termékcsaládban (My Cloud, My Cloud Mirror, My Cloud EX2 Ultra), a My Book külső HDD-kben (My Book, My Book for Mac, My Book Duo, My Book Pro) továbbá a belső HDD-k között a NAS-okba szánt WD Red és WD Red Pro, illetve a megfigyelő-rendszerekhez optimalizált WD Purple szériában.


[+]

Árak sajnos egyelőre nincsenek, kivéve a 8 TB-os My Book és My Book for Mac családot, ami az USA-ban már elérhető 300 dolláros áron.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.